AKŞAM TV

NASA Mars fotoğraflarını paylaştı

NASA, Mars'tan yeni fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflar Mars'ta bir zamanlar uzaylı yaşamına ev sahipliği yapmış olabilecek eski bir nehir deltasını ortaya çıkardı. Bilim insanları, yeni bulguların araştırmalara ışık olacağını söyledi.



Kızıl gezegen Mars... Uzayda yaşam var mı diye soran insanoğlu, gözünü ilk olarak oraya çevirdi. dünyanın en yakın komşusunda hayat olması ihtimali, insanoğlunun geleceği için de hayati önemde.

Uzaya gönderilen Perseverance, Mars'ta yeni fotoğraflar çekti.

Amerikan Uzay Ve Havacılık Dairesi o fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı. Uzmanlar, uzaylı yaşamına ev sahipliği yapmış olabilecek eski bir nehir deltası ortaya çıkardı. Jezero kraterinin belirli bölgelerinde, dünya dışı yaşamın fosilleşmiş organik bileşikleri buldu. Bilim insanları, yeni bulguların Mars'ın daha fazla araştırılmasına rehberlik edeceğini söyledi.

Fotoğraflar, milyarlarca yıl önce gezegende suyun nasıl aktığını gösteriyor. Kapalı bir göl sistemini gösteren kaya oluşumunun fotoğrafları da var. Normal nehir akışının olduğu dönemlerde oluşabilecek ince kil veya kum katmanlarını gösteriyor.

Uzmanlar, bölgenin sel olaylarından kaynaklanan küçük kaya tabakaları ile kaplandığını söyledi. Bu durumun, Mars'taki şiddetli yağmurların ya da ani bir buz erimesinden kaynaklanmış olabileceğini açıkladılar.

İnsanoğlu Mars'ı bu kadar yakından inceliyor çünkü bir gün oraya gidecek. Hatta hedefte koloni kurmak var. Bu nedenle dünyada da hummalı bir çalışma sürüyor. Tıpkı bu görüntülerde olduğu gibi.

Burası için dünyadaki Mars desek yanlış olmaz. Görüntüler İsrail'den. astronotlar, uzay kıyafetiyle dolaşıyor. Uzay yaşam ünitelerinde kalıyorlar. Keşif araçları, bölgede araştırma yapıyor.

Çöle kurulan uzay yaşam ünitesinin amacı, Mars'ta nasıl yaşanır sorusuna cevaplar bulmak. Ekip 5 erkek ve 1 kadında oluşuyor. Bir ay boyunca bu ünitede kalacaklar. Ünite dışına çıktıklarında da sahte uzay kıyafetleri giyecekler.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER