AKŞAM TV

Lazer güdümlü füze “METE” geliyor

İlk kez IDEF 2021'de sergilenen lazer güdümlü mini füze 'METE' geliyor. Müjdeyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir verdi. Olimpiyat şampiyonu okçumuz Mete Gazoz'un adı verilen füze, hedefleri 12'den vuracak.



İlk kez Idef 2021'de sergilenen lazer güdümlü mini füze 'METE' geliyor. Müjdeyi Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir verdi. Olimpiyat şampiyonu okçumuz Mete Gazoz'un adı verilen füze, hedefleri 12'den vuracak.

Hedefleri 12'den vuracak. Testleri başarıyla geçen lazer güdümlü mini füze 'METE' yolda.

Uzun süredir üzerinde çalışılıyordu ve artık sona gelindi. ROKETSAN'ın geliştirdiği lazer güdümlü mini füze testleri başarıyla geçti. hafifliği ve küçük boyutuyla İHA, insansız kara ve deniz araçları ile kara araçlarının insansız kulelerine entegre edilebilecek şekilde tasarlandı. Tek personel tarafından bomba atarla da ateşlenebilecek.

İlk kez uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda sergilendi. Yaklaşık 1 kilogram ağırlığında. Meskûn mahal harp ortamında bulunan güvenlik güçleri için keskin nişancı, toplu hedef ve düşmanla temasta takviyeye gelen unsurlar gibi tehditlere karşı muharip güç etkinliğinin artırılması için tasarlandı. Lazer işaretleyici ile hedefe, minyatür arayıcı başlığı ve minyatür kontrol tahrik sistemi ile yönleniyor. Hafif yapılara, zırhsız kara araçlarına, olası keskin nişancı mevzileri gibi korunaklı olmayan hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı ise etkin vuruş gücü sağlıyor.

Müjdeyi Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir verdi. 'Lazer güdümlü mini füze geliyor' dedi. 'METE füzemiz, olimpiyat şampiyonu okçumuz Mete Gazoz gibi hedefi 12'den vuracak' mesajını paylaştı. Füzenin fırlatılış görüntüleri eşliğinde paylaşılan videoda METE'nin özelliklerine de yer verildi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER