AKŞAM TV

Kargu Vurucu İHA'lar Teşkilat dizisinde marifetlerini sergiledi

Türkiye'nin milli teknoloji harikası Kargu Vurucu İHA'lar operasyon sahasının ardından televizyon ekranlarında da boy gösterdi. Kargu İHA'lar TRT'nin sevilen dizisi Teşkilat'ta senaryo gereği güvenlik güçlerinin yardımına koştu.



Onlar Türkiye'nin Vurcu İHA'sı. Mehmetçiğin kötü gün dostu. Yerli ve milli İHA sistemi Kargu.

Türkiye milli teknoloji hamlesiyle yapılamaz denen pek çok projeyi hayata geçirdi. Türk İHA ve SİHA'ları dünyada marka haline geldi.

Milli teknolojiler arasında en çok dikkat çekenlerden biri de Kargu vurucu İHA sistemi. Terörle mücadelede etkin kullanılan Kargu'lar bu kez televizyon ekranlarında boy gösterdi. Kargu Türkiye'nin severek takip ettiği TRT'nin 'Teşkilat' dizisinde marifetlerini sergiledi.

Dizide senaryo gereği Türk istihbarat personeli teröristlerle çatışmasının ortasında kalıyor. O anda ise Kargu Vurucu İHA sistemi kahramanların yarımına koşup teröristleri etkisiz hale getiriyor.

Kargu'ların boy gösterdiği sahne izleyiciden tam not aldı. Savunma sanayii başkanı ismail demir de o anları 'Geldiler' etiketiyle sosyal medya hesabında paylaştı.

Kargu Döner Kanatlı Taşınabilir Vurucu İHA Sistemi. Portatf tasarımıyla rahatlıkla taşınabiliyor. Operatör kontrollü İHA sistemi mevcut tehlikelere en hızlı müdahalede üstün başarı gösteriyor. Şuan da terörle mücadelede etkin şekilde kullanılıyor.

Bu arada bir gelişme de TSK'nın hedef uçağı Şimşek'te yaşandı. Milli silahların testinde kullanılan şimşek güdümlü füzeye dönüştürüldü. Şimşek GPS güdümlü otonom uçarak uzun mesafedeki hedefleri vurma kabiliyeti kazandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER