AKŞAM TV

Ceren Engin ve Can Yıldız Gençlere Sordu: Sosyal medya mı çöktü yoksa siz mi?

Dün akşam saat 18.44 itibariyle Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim kesildi. 6 saatlik kesinti süresince sosyal medyadan uzak kalan gençler ne mi yaptı? AKŞAM TV'nin gençleri Ceren Engin ve Can Yıldız ‘LİMİTSİZ'de gençlere sosyal medya ile ‘çöküş' süreçlerini sordu.

AKŞAM TV
EDİTÖR: CEREN ENGİN / KURGU: CAN YILDIZ


MEDYA PLATFORMLARI ARASINDA GÖÇ YAŞANDI

Popüler sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook, 6 saat süren bir erişim sorunu yaşadı. Ünlü medya platformlarının sahibi Mark Zuckerberg 7 milyar dolarlık zarar yaşarken gençler ise sosyal medyadan bir süre uzak kaldı. Bağlantı sorununu fark eden gençler Telegram, BİP ve Twitter'a adeta göç etti.

TWITTER'IN POPÜLERLİĞİ ARTIŞTA

Ünlü medya platformlarının çökmesiyle Twitter gençlerin toplandığı ilk yer oldu. Facebook, Whatsapp ve Instagram bağlantılarının kopması ile oklar platformların sahibi Mark Zuckerberg'e çevrildi. Zuckerberg birçok eleştiriye maruz kalırken, yaşanan çöküntü sırasında Twitter'ın hala kullanılabilmesi uygulamanın popülerliğini arttırdı.

GENÇLER NE YAPTI?

Whatsapp'taki sınıf gruplarına ulaşamadığı için öğrenciler ödevleri konusunda sorun yaşadıklarını dile getirdi. Bu süreçte kendilerine vakit ayıran ve 'sosyal medya teneffüsü' yapan gençler de mevcuttu. Tekrar bir bağlantı problemi yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu olurken gençlerin verdiği cevaplar arasında en dikkat çeken konu 'erkenden uyumaları' oldu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER