AKŞAM TV

Can Yıldız ve Ceren Engin TEKNOFEST'te!

2021 TeknoFest heyecanı bütün hızıyla devam ediyor. Gençleri teknoloji ile bir araya getiren ve geleceğin ürünlerinin sergilendiği festival yoğun bir ilgi ile karşılandı. Akşam TV'nin genç editörleri Can Yıldız ve Ceren Engin, TeknoFest 2021'de geçirdikleri eğlenceli geziyle gençlerin heyecanını paylaşıyor.

AKŞAM TV
KURGU: CAN YILDIZ / EDİTÖR: CEREN ENGİN


Bu yıl 4.sü düzenlenen TeknoFest, birçok yeni teknoloji ürününün ilk gösterimlerini ve yaratıcılık dolu yarışmaları bir araya getiriyor. Bu teknoloji festivalinde özellikle gençlerin ilgisini çeken ve deneyimlenebilecek birçok aktivite mevcut.

200 BİN YARIŞMACI BAŞVURUSUYLA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

TeknoFest, bu yıl 200 bin yarışmacı başvurusu alarak en yoğun senesini geçiriyor. Genç yarışmacıların yaratıcılıklarının ve hayallerinin ortaya çıktığı festival ayrıca birçok öğrencinin de aynı hayalleri paylaşmasında büyük rol oynuyor.

GELECEĞİN ARAÇLARI BU FESTİVALDE

Gelişen elektrikli araç teknoloji de gerçekleştirilen yarışmaların ana konusu oldu. Gelecekte günlük hayatta yer etmesi beklenen elektrikli araçlar için yarışmacılar kendi hayal güçlerini ortaya koyarak çeşitli tasarım ve özellikte ürünler ortaya çıkardı. Festival alanında dolaşırken de görülen araçlar gezi için gelen öğrencilerin yoğun ilgisini topladı. Bir TÜBİTAK projesi olan 'BOREN' isimli araçsa ilgi çeken tasarım araçlarından biriydi. Aracın temelinde bor madeni olan Türkiye için üretilmiş olmasının yanında yakıntının da bor maddesinden elde edilmesi vardı.

YERLİ VE MİLLİ SUV ARAÇ TOGG, İLK KEZ TEKNOFEST'TE

2019 yılının son döneminde lansmanı sunulan TOGG, TeknoFest ile ilk kez bir sergide yer aldı. 2022 yılında yollarda görülmesi beklenen yerli ve milli üretim elektrikli araç TOGG, ziyaretçiler tarafından beğeni ve ilgi topladı. SUV model olarak tasarlanan aracı, fotoğraf çekmek ve görmek isteyen yoğun kalabalık karşıladı.

AYAKLARI YERE BASMAYAN TEK FESTİVAL GENÇLERİN DE AYAKLARINI YERDEN KESİYOR

THY standında yer alan uçuş simülasyon yarışı ile uçuş yapmayı bizzat deneyimleme imkanı sunuyor. İçerisinde birçok hava aracının da sergilendiği TeknoFest'te THY'nin sanal gözlükleri sizleri yapay ortamda 'uçururen' gerçekten uçmanız da mümkün. 'Dikey Hava Tüneli' ile ziyaretçiler yoğun hava akışı ile tünelin içerisinde gerçekten havalanabiliyor.

KÜÇÜKLER İÇİN YARATICILIK ATÖLYESİ

Teknoloji festivalinde lise ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra küçük ziyaretçiler için de yaratıcılık atölyeleri mevcut. Ufak ziyaretçilerin de eğlenmesi için düzenlenen maket yapım ve oyunlarla çocuklar kendi yaratıcılık ve el becerileriyle birbirinden renkli ürünler ortaya koyarken festivalden keyif alabiliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER