AKŞAM TV

Bakan Varank:'TEKNOFEST'i uluslararası bir hale getirmek istiyoruz'

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen TEKNOFEST tüm hızıyla devam ediyor. AKŞAM TV dünya çapında en büyük havacılık ve savunma etkinliği olan TEKNOFEST'i yakından takip ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, etkinlikle ilgili AKŞAM TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

AKŞAM TV


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te AKŞAM TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne vurgu yapan Varank Türkiye'yi sadece teknolojiyi kullanabilen bir ülke değil aynı zamanda teknolojiyi geliştiren üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

TEKNOFEST'in teknolojinin yanı sıra insana da yapılan bir yatırım olduğunu ifade eden Varank şunları söyledi:

Biz TEKNOFEST'te çocuklarımızı gençlerimizi, bilime teknolojiye uzaya havacılığa yönlendirilmesini istiyoruz ve burada TEKNOFEST kapsamında yaptığımız bilimsel yarışmalarla teknoloji yarışmalarıyla, bunun yanında burada sergilediğimiz havacılık gösterileriyle ya da yerli ve milli ürünler geliştiren şirketlerimizin burada yaptığı çeşitli faaliyetlerle, TÜBİTAK gibi kurumlarımızın gençlere dönük gençlere teknolojiyi sevdirerek öğretmeye dönük çalışmalarıyla biz gençlerimizi çocuklarımızı erken yaşlarda bu alanlara yönlendirmek istiyoruz.

Etkinlikte savunma ve havacılık alanında yapılan gösterilerle birlikte düzenlenen yarışmaların da önemine değinen Varank, yerli ve milli ürünlerin görücüye çıkarak genişleyeceğini beklediklerini söyledi.

TEKNOFEST SINIRLARI AŞACAK

TEKNOFEST'i uluslararası bir hale getirmek istediklerini belirten Varank, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın duyurduğu Azerbaycan, Endonezya ve Ukrayna'nın etkinliği ülkelerinde düzenleme talebinin gerçekleşeceğini ifade etti. Varank, 'Biz tabi ki onlarla iş birliğine gideceğiz beraberce bu organizasyonları düzenleyeceğiz.' diye konuştu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER