AKŞAM TV

ABD'nin uzay madenciliği hamlesi

ABD, uzay madenciliğinden en büyük payı kapmak için harekete geçiyor. 2022'de dünyaya yakın bir asteroide misyon başlatacaklar. Asteroidde dünyadaki tüm kaynaklardan daha fazla metal rezervi var.



Son yıllarda iyice hızlanan uzay yarışının en önemli sebeplerinden biri de doğal kaynaklar. Ay ya da Mars'ta koloni kurma hedefi hala var. Ancak asteroidlerde madencilik yapma konusunda da ülkeler büyük bir yarış içinde. Gelen son haberse bu yarışı daha da kızıştıracak cinsten.

ABD'li bilim insanları, dünyaya yakın iki asteroid keşfetti. Üstelik bu gök cisimleri demir, nikel ve kobalt kaynakları bakımından çok zengin. O kadar zengin ki, ortalama yüzde 85'i metalden oluşuyor ve birinde bile dünyadaki rezervlerden daha fazla metal bulunduğu düşünülüyor. Rezervlerinde tahmini değeri 700 kentilyon dolar. Yani 700 milyon trilyon dolar.

Asteroidler Hawaii'deki kızılötesi teleskopla keşfedildi. Dünyaya yaklaşık 370 milyon kilometre mesafedeler. Elini en çabuk tutan ABD olacak. NASA 2022'de o asteroidlerden birine sefer başlatmayı hedefliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER