AKŞAM TV

WhatsApp'la kayıp giden 'Prozodimiz'

WhatsApp'ın kullanıcılarına gönderdiği gizlilik sözleşmesinin güncelleme talebi birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Tacettin Kutay, Kafa Konforu'nda bu hafta orta sınıf vatandaşın 'WhatsApp paniğini' masaya yatırıyor.



Son yıllarda, teknoloji ile ilgilenenlerin sıklıkla duyduğu kavramlar arasında büyük veri (big data) de yer almaktadır. İnternet kullanan her bireyin büyümesine ve gelişmesine katkı sağladığı büyük veri; gözlemlerden, araştırmalardan, arama motorlarından, bloglardan, forumlardan, sosyal medyadan ve diğer birçok kaynaktan elde edilen verilerin anlamlı ve işlenebilir hale getirilmiş biçimine denir. WhatsApp'ın güncellenen gizlilik politikası ise bu noktada birçok tartışmayı tetiklemiş oldu.

'VARSIN, TRUMP BU AKŞAM ISPANAK YEDİĞİNİZİ BİLSİN'

Peki WhatsApp'ın bu hamlesi Anadolu'nun herhangi bir yerinde bakkallık yapan amcayı neden rahatsız ediyor? Prozodimiz neden kaydı?

WhatsApp'ın güncellenen gizlilik politikasını kabul etmekle veya alternatif mesajlaşma platformlarından birine geçmekle sorun kapanmıyor.

Ben derim ki; Orta sınıf olarak, rahat olalım... Verin big datalarınızı. Varsın, Trump bu akşam ıspanak yediğinizi bilsin.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER