AKŞAM TV

Türkiye terörle mücadelede hangi noktada?

Türkiye'nin terörle mücadelesi devam ediyor. AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde Başkan Erdoğan terörle mücadele alanında mesajlar verdi. 'PKK'yı sınır içinde eylem yapamaz hale getirdik' dedi. Altınbaş Üniversitesi Dr. Eray Güçlüer de Hakurk'a gitti. Bölgeyi yerinde inceledi. Peki Irak'ın Kuzeyi'nde neler değişmiş durumda? Terörle mücadelede hangi noktadayız? Dünden bugüne PKK terörü ile nasıl mücadele ediyoruz? Kullanılan savunma teknolojilerinin önemi nedir? Tüm merak edilen bu soruların cevaplarını Altınbaş Üniversitesi Dr. Eray Güçlüer, AKŞAM TV'ye anlattı.

AKŞAM TV
EDİTÖR/KURGU: EDA CABUL


TERÖRİSTLER YURT İÇİNE GEÇİŞ YAPAMIYOR

Irak'ın Kuzeyi'ne Hakurk'ta incelemelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, 'Geçmiş yıllarda Hakurk bölgesi birkaç bin teröristin barındığı, kamp yaptığı bir yerdi. Şu anda ise tamamen temizlenmiş durumda. Ordumuzun yaklaşık sınırdan 20 km derinliğe kadar mesafede oluşturmuş olduğu ileri üsler ve bu üslerden itibaren 20 km'lik derinliğe kadar yakın teknolojik imkanlar sayesinde o üslerin kendilerini koruma kabiliyeti ve hedef tespit kabiliyetleri sınırımızdan yaklaşık 40 km'lik alanın temizlenmesini sağlamış durumda. Bunu çok net gördük. Çünkü o alanlarda çok rahat dolaştık. Bir terör varlığını hiç bir zaman hissetmedik. Yaklaşık 40 km'lik derinlikte terör örgütünün yaşam alanlarının yok edildiğini görüyoruz. Teröristlerin yurt içine geçişlerini çok büyük ölçüde sınırlandıran bir olgu. Bu nedenle yurt içinde de yurt dışı bağlantısı kalmamış teröristlerin son iki yıl içinde neredeyse tamamının etkisiz hale getirildiğini öğrendik. ' dedi.

'YÜKSEKOVA, ŞEMDİNLİ, HAKKARİ'DE TERÖR GÜNDEMDEN DÜŞTÜ'

Terörün sınır ötesinde 40 km'ye kadar silindiğini belirten Güçlüer, 'Zaten orada Derecik sınırındaki, Yüksekova'daki, Şemdinli'deki, Hakkari Merkez'deki insanlarımızla konuştuğumuzda terör artık gündemden düşmüş durumda. İnsanlarla başka şeyler konuştuk. Terörü konuşmadık terör en son. Artık düşün dünyamızdan da terörün uzaklaştığını gördük.' ifadelerini kullandı.

'COĞRAFYAMIZIN NE KADAR GÜZEL OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Güçlüer sözlerine şöyle devam etti: 'Daha önce çok şiddetli bir terör vardı. Şiddetli bir terörle mücadele vardı. Terörizmin Türkiye'ye yönelik çok şiddetli bir baskısı vardı. Şimdi terör bitmiş durumda. Bütün insanlarımıza sesleniyorum oraya gitsinler. Bölgeden teröristler temizlenince coğrafyamızın ne kadar güzel olduğunu gördük.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER