AKŞAM TV

Libya'da neler oluyor? Bölgede son durum ne?

Libya'da neler oluyor? Darbeci Hafter milisleri geri mi çekildi? Bölgede son durum ne? Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisi? Rusya'nın Libya ve Suriye'deki etkisi? Türkiye'nin UMH güçlerine desteğinin sonuçları neler? İdlib'te neler oluyor? Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelttiği tehditler ne anlama geliyor? Tüm bu soruların cevabını Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Eray Güçlüer AKŞAM TV'ye değerlendirdi.



#8220;LİBYA'DAKİ GELİŞMELER LİBYA'YI AŞMIŞ DURUMDA#8221;

27 Kasım 2019'da Türkiye ve Libya arasında imzalanan #8220;Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması#8221; antlaşması ile Doğu Akdeniz'deki Türk Kıta Sahanlığı netleşmiş durumda. Bu antlaşmanın imzalandığı gün Türkiye-Libya #8220;Askeri ve Güvenlik İş birliği Anlaşması#8221; da imzalandı. Anlaşma, iki ülke arasında güvenlik, askeri eğitim, savunma sanayi, terörizmle mücadele, askeri planlama, tecrübe aktarımı ve talep olması halinde güvenlik ve savunma iş birliği ofisi kurulmasını kapsıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer bu anlaşma ile bölgenin kaderinin değiştiğini belirtti. Darbeci Hafter'in çok hızlı bir şekilde geri çekildiğini söyledi.

#8220;ARTIK TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL!#8221;

Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik söylemlerinin boş tehditler olduğunu belirten Güçlüer, Yunanistan'ın ekonomi, silah ,savunma teknoloji alanında ülkemizi yakalayabilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER