AKŞAM TV

90+8'inci dakikada güldük

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Letonya deplasmanında sahaya çıkan A Milli Futbol Takımımız, 90+8'inci dakikada penaltıdan gelen golle 2-1 Kazandı. Türkiye bu galibiyetle tur şansını sürdürdü.



2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Letonya deplasmınında sahaya çıkan A Milli Futbol Takımımız, 90+8'inci dakikada penaltıdan gelen golle 2-1 kazandı. Türkiye bu galibiyetle tur şansını sürdürdü. İkinci maçında kazanan Alman Teknik Direktör Stefan Kuntz'un gözyaşları ise geceye damgasını vurdu. Son saniyede gelen golle güldük. a milli futbol takımı, 90+8. dakikada penaltıdan gelen golle, tur umutlarını yeniden yeşertti.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 8. maçlar vardı.

A Milli Futbol Takımımız Letonya deplasmanındaydı. Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılmak için mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Milyonlar tek yürek oldu. Ekran başından millilere dualarla destek verdi. Nefesler tutuldu, maç başladı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarı tempolu başladı. 70. dakikada Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle, Letonya öne geçti.

Milliler maçı bırakmadı. Çabuk toparlandılar. 5 dakika sonra Serdar Dursun'un golüyle eşitlik sağlandı. Skor 1-1 oldu.

Maçın geri kalanında A Milli Futbol Takımı baskısını artırdı. Son dakikalarda üst üste önemli pozisyonlar yakalandı. Artık son saniyelerdi. Hakem maçı bitirmek üzereydi. Burak ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Var'a gitti ve penaltı verdi. 90+8'inci dakikada Burak'ın penaltıdan attığı golle milliler maçı 2-1 kazandı.

Tüm Türkiye büyük sevinç yaşadı. Bu galibiyetle milliler tur şansını sürdürdü ve bir türlü şanımızın tutmadığı Letonya'yı 97 yıl sonra yenmiş olduk. Futbolcular ve teknik heyet gözyaşlarına boğuldu. Onlardan biri de A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'du.

Son saniyede gelen Letonya galibiyeti sonrasında gözyaşlarına hâkim olamadı. Alman çalıştırıcının saha ortasında ağlaması sosyal medyada gündem oldu.

15 puana yükselen Türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için kalan 2 maçını kazanması, Hollanda'nın en az 4, Norveç'in ise kalan maçlarda en az 2 puan kaybetmesi gerekiyor. Milliler, play-off mücadelesi verdiğimiz Norveç'le puanları eşitlemesi durumunda, tur atlayan takımı genel averajlar belirleyecek.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER