AKŞAM TV

Seçim kanunu ne zaman gelecek?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop resmi temaslar için gittiği İspanya'da gündemi değerlendirdi. Seçim kanunu ile ilgili düzenleme en geç haziran ayında Meclis'in gündemine gelecek dedi.



Muhalefet erken seçime gidebilmek için seçim yasasının bir an önce Meclis'e gelmesini bekliyor. Meclis Başkanı Şentop, Meclis'in açılacağı 1 Ekim'i işaret etti. Genel seçimlerin 2023'te yapılacağını vurgulayarak, Seçim kanunun Meclis'e sunulacağı son tarihi işaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İspanya'daki resmi temasları kapsamında Endülüs bölgesindeki Granada ve Cordoba kentlerini ziyaret etti. Ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Şentop, yeni yasama yılının detaylarını paylaştı. Mustafa Şentop'un gündeminde Avrupa'da artan İslam karşıtlığı da vardı.

İslam düşmanlığının kimseye faydası olmadığı gibi toplumsal huzuru ve barışı da bozacak bir mesele olduğunu dile getirdi.

Şentop ziyareti kapsamında İslam mimarisinin en önemli eserlerinden olan El Hamra Sarayı'nı ve Ulu Cami'yi ziyaret etti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER