AKŞAM TV

Erdoğan New York Times'a konuştu

Amerikan New York Times Gazetesi, Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin S-400'lerle ilgili bölümünü yayımladı. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının NATO ittifakına zarar verdiği eleştirilerini reddetti.



Amerikan New York Times gazetesi, Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin S-400'lerle ilgili bölümünü yayımladı. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının NATO ittifakına zarar verdiği eleştirilerini reddetti. Erdoğan, 'Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık' dedi.

Amerikan gazetesi New York Times da, Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı ile yaptığı ikili görüşmeye ilişkin bir haber yayımlandı. Haberde, Erdoğan ile geçen hafta ABD'de yapılan röportajın S-400 ile ilgili bölümüne yer verildi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının NATO ittifakına zarar verdiği eleştirilerini ret eden Başkan Erdoğan, 'ABD Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık' dedi.

Erdoğan New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, hem NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in hem de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin silah tedarikçilerini seçme hakkını teyit ettiğini hatırlattı. 'Kendi silahlarımızı alıyoruz' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin S-400'leri almasının ABD ile yol açtığı sürtüşmelere değip değmediğine yönelik soruya ise 'Bence buna değerdi. Savunmamızı istediğimiz gibi güçlendirebiliriz' yanıtını verdi.

Türkiye'nin ABD ile uzun yıllara dayanan bağları olduğunu kaydeden Erdoğan, bunun korunarak güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER