AKŞAM TV

Prof. Dr. Şahin: Virüs kalacak

Koronavirüs hayatımızda olmaya ve mutasyona uğramaya devam edecek. Bu açıklama önemli bir isimden geldi. BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecek yıllarda da güçlendirilmiş Kovid-19 aşılarına ihtiyaç duyulacağını söyledi.



Koronavirüs hayatımızda olmaya ve mutasyona uğramaya devam edecek. Bu açıklama önemli bir isimden geldi. B-BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecek yıllarda da güçlendirilmiş Kovid-19 aşılarına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Koronavirüs salgını yakında kontrol altına alınabilecek. Bunda yaygın aşılamanın etkisi büyük. Bununla birlikte virüs değişme uğramayı sürdürüyor. Delta varyantı aşıların etkinliğini azaltsa da güçlendirici üçüncü doz şimdilik sorunu çözüyor. Peki gelecekte ne olacak?

Bu sorunun cevabını, Kovid-19'a karşı ilk mRNA aşısını geliştiren, Prof. Dr. Uğur Şahin verdi. Şahin Financial Times'a konuştu. Virüsün bizimle kalmaya devam edeceğini söyledi. Şahin, virüsün değişimleri için 'Bu devam etmekte olan bir süre ve daha yeni başladı' dedi. Prof. Şahin'e göre ilerleyen zamanlarda, bağışıklık sistemini atlatacak yeni varyantlar ortaya çıkabilir ve daha güçlü kovid-19 aşılarına ihtiyaç duyulabilir. Uğur Şahin'e göre bu yıl için farklı bir aşıya gerek yok. Ancak önümüzdeki yılın ortalarına kadar durumu yakından incelemek gerekli. Farklı ihtimalleri dikkate almak şart. Duruma göre formülde düzenleme yapmak gerekebilir.

Bu arada, Pfizer/BioNTech aşısının koruyuculuğu hakkında ABD'de yeni bir araştırma yapıldı. Buna göre antikor seviyesi, 2. dozdan 7 ay sonra onda bire kadar düşüyor. Bu da üçüncü doz güçlendirici aşının önemini gösteriyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER