AKŞAM TV

“BioNTech'te 3. doza gerek yok”

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Bakan Koca, yazılı açıklama yayınladı. İki doz MRNA aşısı olan vatandaşların 3. doz olmasını gerektiren bir durumun olmadığını belirtti.



Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında bakan koca, yazılı açıklama yayınladı. Şu an ki aktif vakaların yüzde ellisinin 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu söyledi. Koca, iki doz mRNA aşısı olan vatandaşların 3. doz olmasını gerektiren bir durumun olmadığını belirtti.

BioNTech'te üçüncü doza gerek kalmadı. Açıklama Bakan Koca'dan geldi. 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşların 3.doz olmasına gerek olmadığının altını çizdi.

BIONTECH'TE ÜÇÜNCÜ DOZA GEREK YOK

'Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinde yapılan incelemelimiz sürmektedir. Şu an iki doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz olmasını gerektiren bir durum yoktur.'

Koronavirüs Bilim Kurulu telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantının gündeminde, bazı okullarda uygulanmaya başlanan PCR taraması ve aşılama takvimi vardı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayınladı.

İnaktif aşı olmuş vatandaşların vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını yaptırması gerektiğini belirten bakan koca vatandaşların 3.doz için ister mRNA ister inaktif aşı seçebileceğini söyledi.

Bakan Koca vakalara ilişkin de kritik bilgiler verdi. Aktif vakaların %50'den fazlasının 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu belirtti.

Bakan Koca, bir kez daha toplumsal bağışıklığa dikkati çekti. Tedbirlerin gevşetilmesinin toplumsal bağışıklık sağlanmadan mümkün olmadığının altını çizdi. Vatandaşlara bir an önce aşılarını olmaları yönünde çağrı yaptı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER