AKŞAM TV

Alerji ile Covid-19 arasındaki farkı nasıl anlarız?

COVID-19'un yeni mutasyonları çocukları da etkiliyor. Yüz yüze eğitimde aileler nezle, grip veya korona belirtileri arasındaki farkı nasıl anlaşıldığını merak ediyor. Peki bebeklerde ve çocuklarda alerji belirtileri, tedavisi nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Merak edilenleri Duygu Gecü Yüzseven sordu, Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay cevapladı.



Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, çocuklarda görülen hastalıkların ( grip, nezle, alerji, covid-19) belirtileri hakkında şöyle konuştu:

Soğuk algınlığında genelde ateş vardır. Ama bir alerjide ateş yoktur. Bu en önemli arasındaki farktır. Bunun dışında özellikle alerjik hastalıklarda peş peşe hapşırmalar ön plandadır. Hapşırma, gözde sulanma, burun akıntısı olur ama ateş yoktur. Ailesinden de aldığımız bilgilerde alerjisi varsa o zaman ön planda alerji olduğunu düşünmek gerekiyor.

Sınıflarda temizlik yapıldığında temizlik maddelerindeki kokuda öksürtüp hapşırtabiliyor. O yüzden bunu ayırmak gerekiyor. Burada en önemli püf nokta ateş. Ateş varsa enfeksiyon vardır. Covid-19 test olarak ayırt edilebilir.

Alerji ile ilgili önemli detaylara da değinen Prof. Dr. Ahmet Akçay besin alerjisi anne karnında başladığını belirtti ve şöyle devam etti:

Anneler tavsiyem çocuğunuzu sezaryenla değil normal doğumla doğurmaya çalışın. Süt, yumurta, soya, buğday genelde geçiyor. Kuruyemiş, fındık, ceviz vb. ve deniz ürünleri bunların geçme şansı çok düşük.


'En önemli bel ve boyun ağrısı düzleşme'

Kök hücre tedavisi hangi hastalıklara çare oluyor?

Kırık dişler nasıl tedavi edilebilir? Yarısı kırılan diş dolgu olur mu?

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER