AKŞAM TV

Markar Esayan'a vefa... 'Bugüne kadar geri adım atmadı, Markar yalnız değildir'

Akşam Gazetesi Yazarı Markar Esayan, Şişli Ermeni Kabristanında anıldı. Akşam gazetesinden çalışma arkadaşları ve dostlarının katıldığı etkinlikte fikir adamı için Mustafa Kartoğlu “Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak çok büyük bir aileyiz. Esayan Bir Türk vatanseveriydi.” ifadesini kullandı.

AKŞAM TV
EDA CABUL


Şişli Ermeni Kabristanındaki anmaya Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da dahil olmak üzere Esayan'ın yakınları ve dostları katıldı.

Markar Esayan'ın ortaya atılan iddalara ve diaspora baskılarına taviz vermediğini anlatan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, 'Vatanseverlik bizim için birinci payda. Çünkü bu ülkede yaşayan geleceğini bu ülkede gören ve burada ölmeyi düşünen herkes için bu cümleler geçerli. Bunun hangi dilden yada ırktan olduğunun bir önemi yok. Markar, bunu sadece bir röportajda vereyim şık bir cümle olsun diye kullanmadı. Normal hayatında buna benzer onlarca cümlesi var sürekli konuştuğu şey düşüncesi buydu. Çok net bir kanıtı vardır zaten o vatanseverliğin. Bugüne kadar bundan herhangi bir şekilde taviz vermemiş, geri adım atmamış olması. Ne Avrupa'daki, Amerika'daki Ermeni diasporasının iddiaları ve baskıları ne Türkiye'de onlarla birlikte hareket eden başka Ermeni siyasetçilerin yada grupların baskıları... Bunların hiç birisi bu anlamda etkili olmamıştır ve ben Türkiye'deki Ermeniler için bu anlayışın çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu Hrant Dink'te de vardı, Ara Güler'de de vardı. Bu düşüncesinde Markar yalnız değildi.' ifadelerini kullandı.

ANMA YARIN DA DEVAM EDECEK

Markar Esayan için yarın saat 15.00'da Ayin-i Ruhani duaları ile anma yapılacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER