AKŞAM TV

Kültür ve sanatın kalbi Beyoğlu

Beyoğlu, Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Camii, Galataport gibi büyük projelerle öne çıkan ilçenin dünyanın Türkiye'ye baktığı, Türkiye'yi okuduğu ve Türkiye'yi değerlendirdiği bir merkez haline geldiğini söyledi. Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Taksim Camii, Tersane İstanbul, İstiklal Caddesi, St. Antuan Kilisesi, Atlas Sineması, müzeleri, Fransız Sokağı, Kamondo merdivenleri, tarihi tramvayı ile dünyada ünlü şehirleri kıskandıracak cazibe merkezi haline gelen Beyoğlu, kültür sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Beyoğlu'na dair tüm merak edilenleri, 'Yerli Yerinde' programında Ayşe Gültekin'e anlattı.



Haber: Ayşe Gültekin

'İSTANBUL BİR OKULSA BEYOĞLU BUNUN MERKEZİ'

Beyoğlu'na gönül bağı olduğunu ve bütün hizmetlerinin gönülden yaptığını dile getiren Haydar Ali Yıldız,

'Gençlerimizin, çocuklarımızın güzel bir eğitimi alabilmesi için yeter ki okusunlar diye her mahalleye bir kütüphane yapıyoruz. Top oynasınlar, spor yapsınlar, eğlensinler diye de neredeyse her mahallemizi spor bahçesi ve mahalle bahçesi yapıyoruz. Onların gençlerimizin yanında olmaya gayret ediyorum.

Gençliğimi yaşadığım, bir çok görevde bulunduğum Beyoğlu'nu seviyorum. Sevdamız, İstanbul'un Türkiye'nin gözbebeği. Dünyanın Türkiye'ye baktığı, Türkiye'yi okuduğu ve Türkiye'yi değerlendirdiği bir yer olarak görüyorum. Özellikle farklı kültürlerin ve inançların, farklı yaşam tarzlarının kendini ifade edebildiği bir belde olması dolayısıyla, siyasetçiye sunduğu imkanlar çok çok fazla. İstanbul bir okulsa Beyoğlu bunun merkezi. Başlangıç ve final burada bundan dolayı kendimi çok sorumlu hissediyorum. Çünkü geleceğe buradan yani Beyoğlu'ndan bakmanın büyük bir imkan olduğunu düşünüyorum.

Gelecekte ülkemiz ve bu topraklarımız için bir şeyler yapabilme hayalini hep kurardım. Allah'ta nasip etti bugün Beyoğlu'na İstanbul'a hizmet etme imkanım oldu. İstanbul milletvekili olarak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptım. Kader Beyoğlu'nda Beyoğlu vatandaşlarımıza da hizmet etme imkanını bize sundu' dedi.

'GALATAPORT 1 MİLYON TURİST GETİRECEK'

Taksim Camii, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Galataport, Kültür Yolu Festivali bu projelerinin döneminde açılmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu söyleyen Haydar Ali Yıldız,

'Özellikle Galataport , Tersane İstanbul, Türkiye ve İstanbul'un turizmi için oldukça önemli bir proje.

Kültür sanat eserleriyle donanmış iki büyük tesis. Önümüzdeki senelerde 1 milyonun üzerinde turistin gelmesi bekleniliyor. Ve bu projeler kültür ve turizm adına Beyoğlu'na kazandırmış olacak.

29 Ekim'de sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışı gerçekleşen AKM, AK Parti'nin yani bizim medeniyet perspektifinden, sanat ve kültür anlayışını ifade eden önemli bir vizyon projesidir. Aynı şekilde Galataport'a, Tersane İstanbul'a baktığımız da kültür sanat ve turizm yolunda vizyon projedir.

Beyoğlu farklı inanç ve ibadethaneleriyle, kilisesiyle havrasıyla ve özellikle Taksim Camii aynı zamanda Türk İslam Sanat Eserleri'nin sergilendiği sergi salonlarıyla kültür sanat merkezi olma görevini üstlenecek.

Kültür Bakanlığımızın düzenlediği Kültür Yolu Festivali'nde de Selçuklu eserlerimizin sergilenmesi ve AKM'de Sinan Operasıyla başlaması, bale, sahne alanları, konferans salonlarıyla kültürün başkenti haline gelecek.

İstiklal mücadelesinin ismini taşıyan İstiklal Caddesi, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un evi Mısır Apartmanı, Galata Kulesi, Atlas Sineması, sanat galerisi, kiliseleri, ibadethaneleri, camileri, Beyoğlu Osmanlı'dan günümüze cumhuriyetin 100.yılana uzandığımız şu günlerde her zaman kültürün başkenti, kalbi olmuştur' dedi.

'İBB'NİN VİZYONU YAPILAN HİZMETİ ENGELLEYİP, TAKLİDİNİ YAPMAK'

'HİÇBİR TAKLİT ASLININ YERİNİ TUTMAZ, ASLINI YAŞATIR'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyoğlu ve diğer AK Parti ilçe belediyeleri dahil engellendiklerini söyleyen Haydar Ali Yıldız,

'İstanbul'a Beyoğlu'na kültürü sanatı getireceğiz iddiasıyla yola çıkanların, iki üç yıldır hiçbir şey yapmadıklarını görüyoruz. Hem Atatürk Kültür Merkezi, Atlas Sineması, hem kültür yolu iki,üç sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz projelerimizden. Bizde laf değil icraat var. Karşı tarafta sadece laf var, çalıştay var, sadece broşür hazırlamak var. Onun dışında biz İBB'nin Beyoğlu'na hiçbir kültür sanat faaliyetini görmedik. Hiçbir eserin, sanatın açılışı da olmadı. Ara sıra gönderme de yapıyorum kültür sanat üzerine bir açılış yapında bizi de davet edin.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kültür sanat ve diğer hizmetler anlamında destek olmayı bırakın, yaptıklarımızı taklit edip engelliyor. İstiklal 2020 vizyonuyla ilgili basın toplantımız olmuştu. İstiklal Caddesi'ne bakışımızı anlatan, yeşillendirilmesi, aydınlatılması, müzik durakları, bugüne kadar açtığımız sayısı itibariyle yüzü geçen sergiler, bir gece yarısı operasyonlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, zabıta tedbirleriyle ağaçlarımızı kaldırıyorlar, müzik duraklarımızı kendilerince imha etmeye çalışıyorlar. Halkın sağlığı için maske ve dezenfektanların bulunduğu sağlık stantlarımızı bir gece saat 4'te operasyonlarla kaldırıyorlar.

Hiçbir neden ve sebep yok. Hadi stantlarımızı gereksiz buldunuz neden sonra kaldırdıkları bu stantlar için tekrar kaymakamlığa başvuru yapıp kendileri koymak istiyor. Vizyonları bu kadar. Sonra tekrar bizim koyduğumuz ağaçları kaldırıp kendileri taklit olan ağaçları koyuyorlar. Hiçbir taklit aslının yerini tutmaz, aslını yaşatır. İlk defa İstiklal Caddesi'nde açık alanda sergi gerçekleştirdik. Hatta bir tanesine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız da katıldı. İşin güzelliğini farketmiş olacak ki, şimdi bize asla sergi kurdutturmuyorlar. Tam müracaat ediyoruz sergi için, biz kuracaktık deniliyor ve bizi taklit edip kendileri İstiklal Caddesi'nde kültür sanatta var olmaya çalışıyorlar. Zaman zaman İBB başkanı İstanbul'da hizmetlerde ben engelleniyorum Beyoğlu'nda diyor. Asıl o ilçe belediyelerini bir şey yapmamaları için engelliyor. Beyoğlu'nda özellikle ben şahidim engelleniyoruz İBB tarafından. Yaptığımız her şey yapılmışsa ortadan kaldırıyor, yapılacaksa da yapmamamız için engelliyor. Bunu net bir şekilde söyleyebiliyoruz' dedi.

ANTİ DEMOKRAT!

'İBB BAŞKANI YILDA BİR MECLİSE GELİP MİKROFONLARI KAPATTIRIYOR'

İstanbul'un menfaatine faydalı gördüğümüz her işte İBB Meclisi'nde evet kararını veriyoruz. CHP'li İBB'nin hayır dediği işlerde biz AK Parti olarak yeter ki büyükşehir yönetimi çalışsın diye evet diyoruz. İBB Meclisi'nde karar alma çoğunluğu yetkisi AK Parti'dedir. Orada zaman zaman alınan kararlara büyükşehir belediye başkanı saygı duymayarak hatta dozunu kaçırıp bu bir eşkıyalıktır demek suretiyle alınan meclis kararlarına, yüzüne karşıda açıkça söylediğim için net ifade ediyorum bunlar yanlış şeyler. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, TBMM'den sonra Türkiye'nin ikinci büyük meclisidir. Dolayısıyla İstanbullu kendisine başkanlık yetkisi verdiyse, meclise de karar alma yetkisi vermiştir. Başkanda o meclisin kararlarına saygı duyacak. Ve alınan kararlarda ben engelleniyorum diye bir şey yoktur. Her mecliste ben olacağım, meclisi üç gün çalıştıracağım diyen belediye başkanı şimdi yok, senede bir defa bütçelerde geliyor. Ve onda da karşıdaki konuşmacısının, meclisinin hukuk komisyonu başkanının mikrofonunu kapattırıp, demokratik olduğunu söylüyor. İBB Başkanının zihniyeti, tek parti zihniyeti. Tamamen partizanlık, yaptığı CHP'nin yansıması. Bildiğimiz CHP.

'YERİNDE DÖNÜŞÜMLE DAHA YEŞİL BİR BEYOĞLU'

'BOŞA KALAN HER METREKAREYİ YEŞİLLENDİRİYORUZ'

Temel seçim yaklaşımının gönül belediyeciliği olduğunu söyleyen Başkan Haydar Ali Yıldız, 'Hedefimiz, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethettiğinde önemli olan bir şehri fethetmek değil, önemli olan insanların bir gönlü fethetmektir. Bu anlayışla yola çıkarken Beyoğlu'nda yaşayan vatandaşlarımızın kardeşlerimizin gönlünü fethedebilmek. Daha yeşil bir Beyoğlu için elimizden geleni yapıyoruz. Eşimle beraber her mahallede doğan çocuklarımız için şu güne kadar 4 bin zeytin ağacı diktik. Her mahalleye mahalle bahçeleri açtık. Çocuklarımız spora doysun diye. Daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir Beyoğlu hedefimiz vardı. Boş kalan her metrekareyi yeşillendiriyoruz. Ve işsiz olan genç kardeşlerimize bireylerimize istihdam sağlıyoruz. Kentsel dönüşümde de gönüllülük esasına dayanarak yerinde dönüşümle olası bir depreme hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda her zaman yanındayım. Beyoğlu'nu dinliyor, birlikte yönetiyoruz' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER