AKŞAM TV

PEDALLAR SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLAR İÇİN ÇEVRİLDİ

İstanbul Turkcell Granfondo Yol Bisiklet Yarışı'nın ikincisinde, yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin bisikletçi, Beykoz Belediyesi'nin ev sahipliğinde savaş mağduru çocuklar için pedal çevirdi.

AKŞAM TV
Can Yıldız


AKŞAM TV'den Can Yıldız anlamlı organizasyona ev sahipliği yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile konuştu. Bisikleti hayatın merkezine almak istediklerini ve Beykoz'un bu anlamda İstanbul'un, Türkiye'nin en güzel yerlerinden bir tanesi olduğunu belirten Murat Aydın, şunları kaydetti:

'Gün içinde aktif olarak bisikleti kullanmayı arzu ediyoruz. Türkiye'de aktif nüfusun yüzde 25'i kısa mesafelerde işe gidip gelirken iş esnasında, bisikleti kullanmaya başladığında ne olacak, sağlık harcamalarında yaklaşık 100 milyar, eski parayla 100 katrilyon tasarruf sağlanacak. Ama en önemlisi, daha sağlıklı olacağız, daha mutlu olacağız, çevreyi az kirleteceğiz ve yaşanılabilir Türkiye'ye ve dünyaya bir katkıda bulunmuş olacağız. Bu anlamda bu organizasyon, Turkcell Granfonda İstanbul, çok anlamlı diye düşünüyorum. Ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER