AKŞAM TV

LGS ŞAMPİYONLARI BULUŞTU

LGS'de tam puan alarak birinci olan öğrenciler ve şampiyon gençler, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği organizasyonunda buluştu. Programda “Tercihim Geleceğim” sloganıyla başlatılan kampanya ile gençler imam hatip okullarına davet edilirken, şampiyon öğrenciler de deneyimlerini aktardı.

Akşam TV
Editör: Ahmet Arı Kurgu: Ecem Karol


Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak birinci olan ve yüksek derecelere imza atan öğrenciler, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği organizasyonunda bir araya geldi. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan gençleri tebrik ederek, 'İmam hatip okullarımızı ziyaret etmeden, okul iklimini görmeden lise tercihinde bulunmayın' dedi.

LGS şampiyonlarının bir araya geldiği program, Cemile Sultan Korusu'nda yapıldı. ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, eğitimciler, gençler ve ailelerinin katıldığı programda Tercihim Geleceğim isimli kampanya da açıklandı. Programa Beyoğlu Anadolu İHL, İTO Marmara Anadolu İHL, Sivas Zeki Hayran Hafız İHO, Ataşehir Şehit Akın Sertçelik İHO, Beşiktaş Dikilitaş Mehmetçik İHO, Tuzla Güzide Muzafferda Pulur İHO, Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İHL'den derece alan gençler iştirak etti.

Tercihim Geleceğim kampanyasını başlatıyoruz

'Tercihim Geleceğim' sloganıyla imam hatip okullarını anlattıkları ve başarılarını dile getirdikleri bir çalışmanın startını verdiklerini aktaran Abdullah Ceylan, 'Bugün onlarca tercihten bir tanesi ve en anlamlısı lise tercihini konuşuyoruz. Bugün iyi bir lise tercih etmek iyi bir üniversite, iyi bir kariyer, iyi bir gelecek anlamı taşıyacak ama bunlar yeterli olmuyor. Bugün imam hatipleri tercih edenler için çift kanatlı bir gelecek vadediyoruz. İmam hatip okullarımız bu ruh üzerine kuruldu' ifadelerini kullandı. İmam hatip okullarının sahada program çeşitliliğiyle gençlere çok önemli bir kariyer planı ve aile ortamı sunduğunu kaydeden Ceylan, 'Ben imam hatipten mezun olalı 20 sene oldu. Hala mezun olduğum okula gidiyor, genç kardeşlerimin ellerinden tutuyor ve onlarla birlikte yol yürüyorum. İmam hatip dediğimizde mezuniyetin olmadığı bir yapıdan bahsediyoruz. Her mezunumuz okuluna geri dönüyor, genç kardeşlerimizi kucaklıyor onlarla birlikte yürüyor.

İHL'lere 10. dil İtalyanca geliyor

İmam hatip okullarındaki program çeşitliliğini de anlatan Ceylan, 'İmam hatip okulları 9 ayrı dilde eğitim veren tek okul olarak karşımıza çıkıyor. Arapça ve İngilizcenin yanında Japonca, Çince, İspanyolca, Rusça, Farsça, Fransızca, Almanca eğitim veren okullar var. Bunun tek örneği imam hatip okullarımızda. Bu yıl 10. yabancı dil İtalyanca olarak imam hatip okullarımızda açılacak' dedi. Spor merkezli imam hatip okullarında müsabakalara katılan, olimpik yarışmacılara dönüşecek gençlerin yetiştirildiğini aktaran Ceylan, geleneksel sanatları icra eden ve musiki eğitimi alan gençlerin de imam hatip okullarında yetiştiğini söyledi. Uluslararası imam hatiplerde 195 ülkeden 2 bin 500 misafir öğrencinin eğitim aldığını ve bu gençlerin ülkelerine dönüp gönüllü elçiler olarak ülkemizin bayrağını dalgalandırdıklarını aktardı.

Gençlerden arkadaşlarına tavsiyeler

Programda başarılı gençler de çalışmalarını ve sınavda nasıl başarı kazandıklarını anlattı. LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sivas Zeki Hayran Hafız İHO öğrencisi hafız

Reyyan Duman, 'Hafızlık yaparken masanın başında çalışmak çok uzun sürüyordu. Sınavlara hazırlanırken de öyle çalıştım. Hafızlık bana bir disiplin kazandırdı. Aynı disiplini sınavda da uyguladım' dedi. Diğer Türkiye birincisi Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İHL öğrencisi Abdullah Tarık Gümüş de, 'Ben sınava hazırlanırken çok sıkı çalıştım. En önemlisi dersi derste dinliyordum. Allah nasip etti başardık. Çok mutluyum' sözleriyle düşüncelerini aktardı. Beyoğlu Anadolu İHL öğrencisi Mehmet Melih Çilek, düzenli çalıştığını ve yapamadığı sorulardan sonra konu tekrarı yaptığını aktardı. İTO Marmara İHO'dan Selman Demirci, sınava girecek kardeşlerine 'çok çalıştım diye düşünmesinler ve ara vermesinler' tavsiyesinde bulundu. Hafızlığını imam hatipte yaptığını aktaran Selman, hafızlık sonrasında 7. sınıfta sınava çalışmaya başladığını kaydetti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER