AKŞAM TV

Siyasette ölçü bu mudur?

'CHP, Muharrem İnce'nin parti kurmasını ihanet olarak değerlendirirken, AK Parti'den ayrılışları demokrasi mücadelesi olarak görüyor. Star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 'Siyasetteki ölçü bu mudur?' diyerek konuyu değerlendirdi.



'Siyasi arenada olup bitenleri izliyorum. Ne olup bittiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Bir süre önce AK Parti iktidarında görev alan bazı isimler ayrıldı ve parti kurdular. Tabiri caizse karşı cephede siyaset yapmaya çalışıyorlar. Olabilir, çok da beni ilgilendirmiyor bu kısmı. Benim dikkatimi çeken kısım şu CHP ve o kesimde olan kişiler bu ayrılışları demokrasi adına çok önemli bir hareket olarak değerlendirdiler. Demokratik mücadeleye katkı olarak değerlendirdiler. Bu da olabilir, bu da onların görüşüdür sonuçta.

CHP içerisinde bir Muharrem İnce muhalefeti başladı. Kendisi CHP'nin başkan adayıdır malum. İstifa edenler var ve Muharrem İnce de parti kuracağını söyledi.nbsp;

Ayrılıkları demokrasi mücadelesi olarak görenler, yine bizzat CHP'yi yönetenler bunu da bir ihanet olarak değerlendirdiler. Neden?

Peki, Muharrem İnce ve ayrılanlar şöyle mi diyorlar? 'Biz gidip Cumhur İttifakı'na katılacağız. CHP'nin karşısına dikileceğiz.' Ben öyle bir söze rastlamadım. Tam aksine iddia şu, 'CHP uzun zamandır, CHP gibi yönetilmiyor. CHP eski CHP değil.'nbsp;


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER