AKŞAM TV

Doymayan emperyalistler ve aşı eşitsizliği

Dünya, Covid-19 aşısında feci bir ahlaki çöküşün eşiğinde... Star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan son açıklamaları ve 'Global Köy'ün doymak bilmeyen emperyalist güçlerini masaya yatırıyor.



#8216;Dünya artık dijitalleşiyor' demek son yılların en popüler söylemi oldu. Dijital dünyadan yeni dünyaya bakışta kullandığımız 'Global Köy' kavramı ise Çin'den başlayıp dünyaya yayılan Kovid-19'la birlikte sınırları da ortadan kaldırdı. Doymak bilmeyen emperyalistler ise hala bu gerçeği anlayamadılar...

'Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada 49 ülkede 39 milyon aşı yapıldı ama fakir bir ülkede sadece 25 aşı yapıldı' ifadeleri bu ahlaki çöküşün beyanı oldu.

Ama unutulmamalıdır ki; Dünyanın zenginleri ile fakirleri arasındaki eşitsizlik duvarına bu sömürgeci güçler de çarpacak. Dünyanın herhangi bir yerindeki aksaklık onların da kapısını çalıyor ve çalmakta...

COVİD-19'A BAĞLI KÜRESEL CAN KAYBI 2 MİLYONU AŞTI

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı toplam 95 milyon 599 bin 10'a, Covid-19'a bağlı can kaybı ise 2 milyon 41 bin 999'a yükseldi.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER