AKŞAM TV

'CHP, parlamenter sistemde iktidar yüzü göremez'

Başkan Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çağrısı günlerdir Ankara'nın gündeminden düşmüyor. Partilerin yaptığı anayasa çalışmaları artık açık açık dillendiriliyor. Star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gündemdeki bu sıcak gelişmeyi değerlendiriyor.



Parlamenter sisteme geri dönüşün sağlanması için Anayasa değişikliği gerekmektedir. Star.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, siyaset kulislerinde dolaşan son iddialar ve gelişmeler için şunları söyledi:

'Bu çerçevede mevcut TBMM milletvekili dağılımı dikkate alındığında Güçlendirilmiş Parlamenter sistemi öneren partilerin hepsi bir araya gelse bile gerekli Anayasa değişikliğini yapabilmeleri mümkün değildir.

'CHP, PARLAMENTER SİSTEMDE İKTİDAR YÜZÜ GÖREMEZ'

CHP, parlamenter sistemde 70 yıl boyunca iktidara gelemedi. Diğerlerinin zaten gelmesi mümkün değil. O zaman CHP'nin ve yanındaki güruhun parlamenter sistemi aşkı nereden kaynaklanıyor? Aslında bu yeni sistemde Erdoğan karşıtlığı yüzde 50+1'le bir hayır bloğu oluşturmak istiyorlar. Asla iktidar yüzü göremeyecekleri halde. Parlamenter sistemde CHP kazanmadığına göre kim kazanıyor? CHP ve diğerleri parlamenter sistem muhabbetiyle kimin adına acaba mücadele veriyor? Buraya dikkat çekmek gerekiyor. Türkiye adına olmadığı kesin.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Berat Cilan / arif.cilan@turkmedya.com.tr


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER