AKŞAM TV

Neden ‘LİNÇ' ederiz?

Sosyal medya 300 Spartalı'yı aratmayan, ‘linç edenler' ve ‘duyarcılar' tarafından adeta kuşatılmış durumda. Ceren Engin, bu hafta “NEDENDİR”de linç etmenin ve duyarcıların neden ortaya çıktığından bahsediyor.

AKŞAM TV
EDİTÖR & KURGU: CEREN ENGİN


Fenomenlerin, influencerların ve ünlülerin öne çıktığı bu platformlarda herkesin gözü ve klavyesi birilerinin üzerinde. Bir hata doğrultusunda kurşun yerine tuş seslerinin yankılandığı bu ortamlarda ki baskıcı yermeye biz 'linç' diyoruz.

'LİNÇ' ETMELERİNİN NEDENİ

Linç etmenin bir tarihçesi yok o yüzden günümüzden bahsetmemiz gerekiyor. Önemli günlerde önemsiz olaylardan bahsetmek, aynı fikri paylaşmamak hatta suluğun ne işe yaradığını anlatmak bile linç edilmenize sebep olabilir.

'DUYARCI TOPLULUK'

Linç edenler için büyük bir sorun olmasa da karşı taraf için aynı şeyleri söyleyemiyoruz maalesef. Linç edilenlerin birçoğu sosyal medyasını kapatabiliyor ya da sahte hesaplar açabiliyor. Birisini 'linç etme'nin bir sebebi aslında yok. Atalarımızın 'torba değil ki büzesin' sözünden uzaklaşamayan bu kültürün diğer fertleri ise 'duyarcı' dediğimiz topluluklardan oluşuyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER