AKŞAM TV

Dünyanın Tapusu Bizde Mi, Uzaylılar Gelecek Mi?

M.Ö. dönemlerden günümüze kadar süren bir tartışma: UFO'lar ve dünya dışı canlıların varlığı. UFO'lar NASA başkanı Bill Nelson'un yaptığı açıklama ile tekrar gündemde yerini aldı. Ceren Engin, bu hafta ‘NEDENDİR?'de dünya dışı varlıkların ve UFO tartışmalarının neden ortaya çıktığını anlatıyor.

AKŞAM TV
KURGU / EDİTÖR: CEREN ENGİN


NASA 2020 yılında UFO'lara ait olduğu düşünülen dosyaları halka sunmuştu. Evrendeki tek canlı formunun Dünya üzerinde bulunması tartışmaları ve uzaylıların varlığı günümüzde gündemde sıkça yer alan konular arasında. Geçtiğimiz günlerde ise NASA başkanı Bill Nelson süren tartışma ve teorilerin sürmesi konusunda şu açıklamayı yaptı:

'Ben kimim ki Dünya gezegeninin bizimki gibi medeni ve organize bir yaşam formunun tek yeri olduğunu söyleyebilirim?'

Nelson, Virginia Üniversitesi'nde tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) ve dünya dışı yaşam formlarının varlığı hakkında açıklamalarda bulundu. 'Pilotlarımız bir şeyler gördüklerini ve radarlarının buna kilitlendiğini ve ne olduğunu bilmediklerini belirttiler. Biz de ne olduğunu bilmemekle Dünya'ya bir rakip olmadığını umuyoruz.' ifadelerini kullandı.

M.Ö. dönemlerde Antik Mısır çağında duvar işlemelerinde karşımıza çıkan belirsiz uçan cisimler ilk görüntülenmesi ve ününü 1947 yılında kazandı. Kenneth Arnold isimli iş adamı ABD'de şahsi uçağı ile yaptığı yolculuk sırasında hilal şeklinde 9 cismin gökyüzünde süzüldüğünü gördüğünü iddia etti. Gördüğü cismin görsel tasvirini halka sunan Arnold, tartışmaları ateşleyen isim oldu.

Günümüz teknolojisinin ilerisine sahip oldukları düşünülen UFO'lar ve dünya dışı varlıkların (uzaylı) 'var' veya 'yok' olduğu konusunda tartışmalar sürmekle birlikte, iki iddiayı da yalanlayabilecek kesin bir kanıt elde edilememiştir. Ünlü gökbilimci Carl Sagan süren tartışmaları durultmak adına 'kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir' açıklaması yeterli bulunmamış olacak ki, günümüzde ve muhtemel gelecekte sürecek gibi duruyor.

Peki, sizce 20 milyar güneş sistemi benzeri düzenin olduğu samanyolu galaksisinde ve 2 trilyon galaksinin bulunduğu bu evrende tek canlılar gerçekten bizler miyiz?

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER