AKŞAM TV

‘Dünyanın sonu mu geldi?'

Son yıllarda yaşadığımız hastalık ve felaketler birçok kişiye ‘Dünyanın sonu mu geldi' dedirtti. Bu düşünce o kadar fazla insan zihnine yer etmiş olacak ki yıllardır süre gelen kıyamet teorileri sürekli çeşitlenerek artıyor. AKŞAM TV editörü Ceren Engin bu hafta ‘Nedendir'de, kıyamet ve dünyanın sonu düşüncelerini nelerin oluşturduğunu anlatıyor.

AKŞAM TV
EDİTÖR / KURGU: CEREN ENGİN


2020 yılında hayatımıza giren Corona virüsü ve yaşanan doğa olayları bu sene herkesi çok yıprattı. Yaşanan toplum felaketleri yıllardır kurulan dünyanın sonu teorilerinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Maya Takvimi'nin 31 Aralık'ı hedef göstermesiyle 'kıyamet kopacak' haberlerinin dönmesi ve yaşanan salgının getirdiği pandemi süreci akıllara filmlerdeki kıyamet görüntülerini gün yüzüne çıkardı.

Peki, şu ana kadar kurulan teoriler nelerdi?

Dünya'ya bir meteorun düşmesi, yaşanan tehlikeli bir virüsün yayılımıyla insanların değişeceği ve canlıların mutasyonla değişerek dünyayı felakete sürükleyeceği... Gökyüzünde görüldüğü söylenen uçan daireler, gelişen yapay zekâ teknolojisiyle insansı robotların artışı da birçok teorinin kurulmasına yol açtı.

Bu kadar kıyamet alameti ya da dünyanın sonu teorileri neden kuruluyor henüz kimse bilmiyor. 2012 yılında çıkan 'Şirince'de kıyamet kopmayacak' haberleri sosyal medyada birçok tepki almıştı. Sizce bu durumun tekrarlanması sosyal medyada bu kez nasıl karşılanır?

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER