AKŞAM TV

'Muhalefet yalan, algı ve manipülasyonla oy devşirmeye çalışıyor'

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, bu hafta yalan, algı ve manipülasyonla oy devşirmeye çalışan muhalefeti mercek altına alıyor. Siyasetteki iktidar ve muhalefet ilişkisinin 'nasıl olması, nasıl olmaması' gerekliliğini masaya yatırıyor.



Hiçbir şey ortaya koyamayan, alternatif üretemeyen muhalefetin işi ve gücünün yalan söyleyerek seçmenin algısıyla oynamak olduğunun altını çizen 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, CHP'nin bunu neden yaptığını şu sözlerle anlatıyor:

'Türkiye'de bu işi CHP yapıyor. Yabancılardan bir farkı var: Yabancılar milli mesele olduğunda yani kendi ülkelerini ilgilendiren mesele olduğunda Amerika'nın Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin Trump'a yönelik 'Ben ülkemin Başkanı'nı dışarıda, yurt dışında eleştirmem' sözüyle milli meselelerde bir duruş sergiliyorlar. Maalesef CHP'de bu yok.

CHP, PARTİ İÇİNDEKİ TACİZ VE TECAVÜZ İDDİALARINA NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Peki ne var CHP'de? 57 gündür parti içindeki taciz ve tecavüz iddialarına herhangi bir açıklama yapmayan, 'suçluların peşinde olacağız, bu yapılanlar bizim partimizi bağlamaz. Bu işi yapanlarla bir an evvel ilişkimizi keseceğiz.' demekten aciz bir CHP yönetimi var. Bunun yerine; Başta, Başkan Erdoğan olmak üzere AK Parti ve AK Parti ile ilişkili herkese çamur, iftira ve buna benzer siyasetlerle seçmenin algılarıyla oynayıp, manipülasyonlara açık hale getirmekle günlerini geçiriyorlar. Bu kötülükleri unutmak adına kuyruklardan bahsediyor. Aşı ile ilgili kafa karışıklığı oluşturmak için elinden geleni yapıyorlar. Rakamlarla oynuyorlar. Ve teknoloji çağında birkaç dakika içinde yalanlarının ortaya çıkacağını bile bile bunu yapıyorlar.nbsp;

'CHP KENDİ KİTLESİNİ KONSOLİDE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Köpeksiz köyde değneksiz gezmeye alıştıkları için, bu ülkede sesi gür çıkanın haklı olduklarına inandıkları için bunu da yüksek perdeden yapıyorlar. Kendi kitlesini konsolide etmek ve eriyen muhalefet oylarının daha da erimesini engellemek için hükümet aleyhine olabildiğince yalanları boca etmekle meşguller. Çünkü bundan vazgeçerlerse kendi içlerindeki kötü kokuların yayılacaklarının farkındalığı içindeler.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER