AKŞAM TV

'CHP'de Türkiye aleyhine söz söyleyen herkesi bu karaktere benzetiyorum'

Siyaset ve medyada kimler Quentin Tarantino'un Zincirsiz filmindeki Samuel Jackson'ın canlandırdığı karaktere benziyor? 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek yorumladı.



'2013 yapımı Quentin Tarantino'nun Django Unchained/Zincirsiz filmindeki Samuel Jackson'ın oynadığı karakteri efendisi beyaz olan bir zencinin kendi ırkdaşlarına uyguladığı efendisinden aldığı yetki ile yaptığı zulümleri anlatıyor. Sanki bir beyazmış gibi efendisinin kendisini yönlendirmesiyle kendisi bir olanlara en ağır işkenceleri, zulümleri yaptığı bir film karakteriydi. Bunu nereye bağlayacağız; Türkiye'de aslında kendileri de zenci olan ama efendileri tarafından beyazmış gibi kandırılan insanların kendi ülkelerinde efendilerinin sözcüsü gibi çalışmalarını, konuşmalarını anlatmak için gündeme getirdim. Hatırlamanızı istedim, izlemediyseniz izleyin.

CHP'yi ve CHP'de Türkiye aleyhine söz söyleyen herkesi bu filmdeki anlattığım karaktere benzetirim her zaman. Muhalefetteki bu isimlerin yanı sıra kendisini gazeteci olarak tanımlayan bazı isimleri de bu kategoriye sokmak gerekir.

Bu meseleyi AİHM'nin Selahattin Demirtaş kararına bağlayacağım.' diyen 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek bu konuyu mercek altına aldı.

Kurgu: kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER