AKŞAM TV

Tescilli Uşak tarhanasıyla çorba tarifi

Özellikle koronavirüs sürecinde uzmanların önerdiği tarhana iftar sofralarının vazgeçilmezi. Peki, tarhana nasıl yapılıyor? Tadıyla meşhur olan tescilli Uşak tarhanası tarifini adım adım anlattık. Uşaklı tarhana ustası kadınlardan şifalı tarhananın yapılışı ve malzemeleri haberimizde...



TARHANA YAPIMI

Yaz mevsiminde kadınlar tarafından hazırlanan tescilli 'Uşak tarhanası'nın yapımına kırmızı biber, soğan, nohut ve nanenin öğütücüden geçirilmesiyle başlanıyor.

Bu malzemeler, tuz, un, yoğurt ve mama ile harmanlanıp hamur haline getiriliyor.

Fermente olması için teknelerde 21 gün bekletilen hamur, çarşaflara serilip gölgede kurutulduktan sonra kadınlar tarafından ufalanıp eleklerden geçirilerek yemeye hazır hale getiriliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER