AKŞAM TV

Patatesli dondurma hem şaşırtıyor hem de tadanları kendine hayran bırakıyor

Niğde'de, kızartmalık, haşlama, kumpir ve cips olarak tüketilen patatesin dondurması da yapıldı. Patatesli dondurmanın üretiminde süt ve salep kullanıldı. İşte duyanları şaşırtan tadanları da hayran bırakan patatesli dondurmanın tarifi...



Niğde'nin meşhur patatesi dondurmaya da lezzet katacak. 'Patatesli dondurma olur mu?' demeyin oldu bile... Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda, patatesten dondurma üretildi. Yaklaşık 900 bin ton rekolteyle üretimde Türkiye'de ilk sırada yer alan Niğde'de, kızartmalık, haşlama, kumpir ve cips olarak tüketilen patatesin dondurması da yapıldı.

AA'ya açıklamalarda bulunan Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, patatesin kentin önemli tarım ürünlerinden biri olduğunu söyleyerek patatesli dondurmayı anlattı.

Dondurmanın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nin isminden esinlenerek ortaya çıkarılan 'NOHUTT' markası adı altında satışa sunulması hedefleniyor.nbsp;

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER