AKŞAM TV

İş yerindeki yangın ilham oldu, defne dalından yakıt üretti

Hatay'da defne dallarını pelet cinsi yakıta dönüştürerek işletme kuran bir çocuk annesi Ayşegül Abacı, elde ettiği ürünü yurt içi ve dışına pazarlıyor. 4 yıl önce kurulan işletmede ayda 100 ton üretim yapılıyor.



Hayata dair yaşanan bazı olumsuzluklar ilham kaynağı olduğunda ortaya girişimcilik hikâyeleri çıkabiliyor. Hatay'da yaşayan Ayşegül Abacı'nın girişimci serüveni de bu örneklerden sadece biri. Hatay'da defne dallarını pelet cinsi yakıta dönüştüren kadın girişimci, elde ettiği ürünü yurt içi ve dışına pazarlıyor. İşte yangınla başlayan ama işletmeye dönüşen bir kadın girişimci hikâyesi...

AA'da yer alan habere göre Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, ailesinin işlettiği defne yaprağı kurutma tesisinde çalışan bir çocuk annesi Ayşegül Abacı, iş yerinde 2016'da çıkan ve 6 gün söndürülemeyen yangında, defne dallarının alevlerden uzun süre kurtulamadığını fark etti.

Defne dalının yanıcı özelliğinden faydalanmak isteyen Abacı, daha sonra ağaç kırıntılarından yapılan pelet türü yakıtı araştırdı.

Abacı, işletmelerinde her gün tonlarca çıkan atık durumundaki defne dallarını pelet cinsi yakıta dönüştürmeye karar verdi.

Yaklaşık 4 yıl önce kurduğu işletmesinde, parçaladığı dalları sıcak presle pelete dönüştüren Abacı, elde ettiği ürünü Türkiye'nin yanı sıra yurt dışına pazarlamaya başladı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER