AKŞAM TV

Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

Ev yapımı baklava tarifi Ramazan'ın vazgeçilmezi. Peki, çıtır çıtır baklavanın püf noktası nedir? Şef Rafet İnce, Mor Papatya okuyucularına baklavanın 3 püf noktasını verdi. İşte Ramazan'da sofraları süsleyen ev yapımı baklava tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA


Baklava Ramazan menülerinin en özel tamamlayıcısı. Çıtır çıtır baklava yapmak kolay değil. Şef Rafet İnce, Mor Papatya okuyucularına baklavanın 3 püf noktasını verdi.

Şef Rafet İnce çıtır çıtır baklavanın püf noktasını şöyle anlatıyor:

'1. Birçok insan baklavayı kıymalı böreğin cevizli börek versiyonu gibi yapıyor. Çıtır çıtır baklavadaki en önemli unsur 41 katman olmasıdır.

2. Baklava hamuruna mutlaka limon tuzu veya sirke kullanılmalıdır.

3. Şerbetini de 1 litre suya 1 kilo şeker ve içerisinde yarım limon sıkıp kabuğuyla birlikte yaklaşık 25 dakika kaynatmanız lazım ki çıtır çıtır güzel bir baklava olsun.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER