AKŞAM TV

Bağışıklığı güçlendiren bal kabaklı tarifler

Bağışıklığı güçlendiren tarifler araştırılıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncini artıran gıdaları öneren uzmanlar, balkabaklı ve avokado soslu tarifleri önerdi. İşte balkabaklı çorbadan balkabaklı keke kadar özel tarifler...



Pandemi döneminde birçok kişi 'Bağışıklığı güçlendiren tarif' telaşına düştü. Özellikle çocuklu aileler sağlıklı tarifleri araştırıyor. Bu süreçte balkabaklı tarifleri öneren uzmanlar, vücut direncini artırmanın yollarını anlattı.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, mevsim geçişlerinde meydana gelen hastalıklara ve koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendiren tarifler hakkında bilgi verdi.

BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ

Diğer bir tarifin ise bal kabağı çorbası olduğunu ifade eden Balcı, bal kabağı çorbası tarifini şöyle anlattı:

'2 su bardağı bal kabağı, 2 adet küçük kuru soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, bir çay kaşığından az tuz, karabiber, et veya tavuk suyu. Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Kıvam alması ve daha sağlıklı olması için tercihen nohut ununu ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Haşlayıp püre haline getirdiğiniz balkabaklarını ekleyin, tavuk suyu veya et suyu ekleyerek lezzetlendirin. 1 çay kaşığından az tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra servise hazır olacaktır. Taze kişniş ile servis edebilirsiniz.'

BAL KABAKLI KEK TARİFİ

Bal kabaklı sağlıklı kek de iyi bir alternatif olacaktır diyen Balcı, bal kabaklı kek tarifini şöyle anlattı:

'Bir su bardağı rendelenmiş bal kabağı, bir su bardağı tam buğday unu, 2 yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım paket kabartma tozu, yarım çay kaşığı mahlep, bir çay kaşığı anason, tarçın. Yumurta ve sıvıyağı karıştırıp üzerine rendelenmiş balkabaklarını ve tam buğday ununu ekleyelim. Bu karışıma kabartma tozu, mahlep, anason ve tarçını da ekleyerek karıştıralım. Tercihen ceviz, fındık, badem ekleyebilirsiniz. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriniz. Glütensiz olması için tam buğday unu yerine mercimek unu da tercih edebilirsiniz.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER