AKŞAM TV

15 yıllık kariyerini kuşkonmaz için bıraktı

İstanbul'da bir gıda firmasında pazarlama müdürü olarak çalışırken iş gezisinde tattığı kuşkonmazla hayatı değişen Aslı Aksoy, Muğla'da kadınlarla bir araya gelerek kuşkonmaz üretimine başladı. 2,5 dönüm arazide üretime başlayan Aksoy, şu an 40 dönüm arazide 10 ton kuşkonmaz üretimi yapıyor. İşte tarımla ilgilenenler için örnek bir kadın girişimci hikâyesi...



Tarım sektöründe kadın girişimcilerin başarısı herkese örnek oluyor. Bu isimlerden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme mezunu girişimci Aslı Aksoy, ilk defa yurt dışında tattığı 'kuşkonmaz' bitkisini, Muğla'nın kırsal Yeşilçam Mahallesi'nde köylü kadınlarla üreterek başarı hikayesi yazdı.

İstanbul'da bir gıda firmasında pazarlama müdürü olarak çalışırken New York'ta iş gezisinde tattığı kuşkonmazla hayatı değişen Aksoy, üretimdeki başarısı ve sağladığı istihdamla 'tarımın başarılı kadını' olarak dikkati çekti. Aksoy, memleketi Muğla'ya 15 yıllık iş kariyerini bırakıp 5 yıl önce döndüğünde ilk olarak Ula ilçesinin Yeşilçam Mahallesi'nde 2,5 dönüm arazi kiraladı. Burada 3 köylü kadınla kuşkonmaz üretimine başlayan Aksoy, 40 dönüme ulaşan arazisinde 10 ton ürün elde ederken, istihdam ettiği kadın sayısını da 15'e çıkardı. Aksoy'un bu başarısı Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün de dikkatini çekti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER