AKŞAM TV

'Gara operasyonu siyasette bir kırılma yarattı'

Gara'da terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesinin ardından CHP, terör örgütü PKK'nın adını ağzına almazken, HDP'nin PKK ile ilişkisi tartışmaları sürüyor. Peki gündemin sıcak başlığı Gara operasyonu siyaseti nasıl etkiler? CHP ve ve İYİ Parti ne yapacak? TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel tüm merak edilenleri Akşam TV'den Duygu Gecü Yüzseven'e anlattı.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani soruşturması kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlamıştı. Peki HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılacak mı? Gara operasyonu siyaseti nasıl etkiler? CHP ve ve İYİ Parti ne yapacak?

'İYİ PARTİ SEÇMENİ TABANI HDP, KAPATILSIN DİYOR'

'Gara operasyonu siyasette bir kırılma yarattı, tam bir turnusol kağıdı. Terör örgütü PKK'nın adını ağzına almayanlar, HDP sınıfta kaldı. CHP'ye ise toplumda çok olumsuz tepkiler var. Millet ittifakının paydaşları üzerinden Gara operasyonuyla birlikte çok büyük bir kırılma oluştu. İYİ Parti seçmeni tabanı yüzde 70 oranında 'HDP kapatılsın' diyor. Yine CHP tabanında yüzde 52'lik bir kesimde CHP'ye oy veren her iki seçmenden biri HDP'nin kapatılması gerektiğini söylüyor.

'CHP İLE İYİ PARTİ SEÇMEN NEZNİNDE DİYET ÖDEYECEK'

Bu tabloda hala HPD'yi Millet İttifakı'nın yedeğinde tutmak onlara siyaseten bir maliyet ödetecek. HDP, hukuki olarak da kurtarılamayacak bir noktaya gelmiştir. CHP ile İYİ Parti seçmen nezninde bir diyet ödeyecekler. Çünkü Gara operasyonuyla birlikte ilişkiler daha net ortaya çıktı. CHP, Kürt seçmene gidecekse bunu HDP ile yan yana aynı kare içinde yapmamalı. Bu Kemalist seçmen açısından bir soru ve soru işareti.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER