AKŞAM TV

Ders için çektiği kısa filmle İtalya'dan ödül aldı

Ders için çektiği kısa filmle uluslararası festivallerde yarışıyor



Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ferman Narin, ders kapsamında çektiği ve İtalya'dan ödül alan korku türündeki kısa filmiyle katıldığı 6 uluslararası festivalden de derece elde etmeyi hedefliyor.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Narin, yapım-yönetim dersi kapsamında istenen kısa film için Anadolu'da uzun yıllardır anlatılan korku hikayelerinden 'Pirabok'u araştırmaya başladı.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte çok sayıda kaynağı okuyan, hikayenin anlatıldığı illerde birçok kişiyle görüşen Narin, senaryoyu yazdıktan sonra filmi çekmek için harekete geçti.

Film için gerekli kaynağı bir internet sitesi aracılığıyla başlattığı yardım kampanyasıyla karşılayan genç yönetmen, Mersin'in Gülnar ilçesinin dağ köylerinde 'Pirabok'un çekimlerine başladı.

Narin, 20 kişilik ekiple 9 günde çektiği kısa metrajlı film, okulunda beğeni toplayınca uluslararası festivallere katılmaya karar verdi.

Genç yönetmenin adeta imece usulü çektiği eseri, İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen 'Florence Film Awards' festivalinde 'En İyi Korku Filmi' seçildi.

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde düzenlenen 'International Indie Short Fest'de de finalist olarak yer aldı.

Kanada'da 30 Aralık'ta düzenlenecek 'The Horror Movie Awards'ın da finalistleri arasında yer alan 'Pirabok', bu ülkede 31 Ekim'de gerçekleştirilecek '15 Second Film Challenge' festivalinde de en iyi korku filmi seçilmek için yarışacak.

Slovakya'da gelecek ay düzenlenecek 'Kosice International Monthly Film Festivali'nde de en iyi öğrenci, öğrenci yönetmen, korku filmi, film afişi, fragman, senaryo ve prodüksiyon olmak üzere 7 dalda finalist olan kısa film, bunların yanı sıra Çekya, İngiltere ve İtalya'daki uluslararası film festivallerinde de yarışacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER