AKŞAM TV

Delta varyantının belirtileri COVID-19'dan farklı mı?

Uzmanlar tarafından hızla yayıldığı söylenen delta varyantını gün geçtikçe daha da duyar hale geldik. Peki, nedir bu Delta Varyantı? Belirtileri COVID-19'dan farklı mı? Akla takılanları Duygu Gecü Yüzseven Kısaca'da anlattı.



Virüslerin sürekli mutasyona uğraması doğal bir durum. Ortaya çıkan varyantların büyük bölümü önemsiz kabul edilse de bazıları daha bulaşıcı ve hatta kimi durumlarda daha öldürücü olabiliyor.

Uzmanlar tarafından hızla yayıldığı söylenen delta varyantını gün geçtikçe daha da duyar hale geldik. Peki, nedir bu Delta Varyantı? Belirtileri COVID-19'dan farklı mı? Akla takılanları kısaca anlatalım.

COVID-19 salgınına karşı aşılar bulunmuş olsa da dünya her geçen gün yeni bir virüs varyantıyla karşı karşıya kalıyor. Delta Varyantı bunlardan sadece biri.

COVID-19'un bulaşıcılığı yüksek Delta Varyantı, salgında 'üçüncü dalga' endişesine yol açıyor.

İngiltere halk sağlığı kurumu, Mayıs'ta yaptığı değerlendirmede, delta varyantının yayılma hızının ilk kez İngiltere'de ortaya çıkan kovid-19'un alfa varyantına göre %51 - %67 fazla olduğu uyarısında bulunmuştu.

Baş ağrısı, boğazda kuruluk, burun akıntısı, halsizlik ve ateş gibi grip benzeri hastalık belirtilerine yol açan delta varyantı, COVID-19'un önceki tiplerinde görülen öksürük, solunum stresi, sırt ağrıları gibi zatürre, soğuk algınlığı benzeri hastalık tablosundan farklılaşıyor.

Türkiye'de 30 ilde 284 vakada delta varyantı tespit edildiğini sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı. Sayı gün geçtikçe artıyor.

Kısıtlamalar gevşetilse de maske mesafe ve temizlik kurallarına her zaman uymamız gerektiğini unutmamalıyız.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER