AKŞAM TV

Çok mutasyonlu yeni Covid-19 varyantı: Omicron

İki senedir koronavirüsün pençesindeki dünya bir kez daha alarma geçti. Salgında yeni tehdit Güney Afrika'da tespit edilen omicron vakası… Peki, omicron hakkında ne biliyoruz? Dünya çok mutasyonlu yeni covid-19 varyantı hakkında neden endişeli? Duygu Gecü Yüzseven Kısaca'da anlattı.

Duygu Gecü Yüzseven


Coronavirüsün en çok mutasyona uğramış versiyonu olan ve 30'dan fazla mutasyonun tespit edildiği Omicron varyantı aşılara direnç gösterme ve yayılma yeteneği konusunda endişe veriyor.

Londra'da görev yapan Danny Altman, Omikrona karşı corona virüs aşılarının ya da önceden Covid-19 atlatmış olmanın koruma sağlayacağını düşünüyor.

Güney Afrika'dan gelen haberlere göre de hastaneye kaldırılanların durumu ağır değil. Hastaneye kaldırılanlar aşı olanlardan ziyade aşı olmayanlar olduğunu vurguluyor.

Ayrıca hastaların koku ve tat alma duyusunu kaybetmediği de yapılan açıklamaların arasında.

Dünya Sağlık Örgütünün 'küresel çapta büyük risk oluşturuyor' uyarısı yaptığı omicron varyantını, endişe verici varyant kategorisine aldı ve varyanta Yunan alfabesinin 15. harfi olan Omicron adını verdi.

Şu ana kadar Afrika ülkelerinin yanı sıra Avrupa, Asya ve Avustralya'da ortaya çıkmaya devam eden varyant ülkemizde rastlanmadı.

Türkiye tedbir olarak çoğu ülkeye sınır kapılarını kapattı ve seyahat iznini kaldırdı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER