AKŞAM TV

Nedir bu 'sanal gerçeklik yeleği?'

İspanya'da sanal dünyayı gerçeğe bir adım daha yaklaştıran bir ürün geliştirildi. Özel üretilen sanal gerçeklik yeleği sayesinde oyuncular, yaşananları vücutlarında hissedebilecek. Patlama, darbe hatta rüzgarı bile... AKŞAM TV'nin genç editörü Can Yıldız oyun meraklılarının radarına giren bu konuyu Kaygan Zemin'e aldı.

Editör/ Kurgu: Can Yıldız


İspanya'da sanal dünyayı gerçeğe bir adım daha yaklaştıran bir ürün geliştirildi.

İsmi sanal gerçeklik yeleği. Adından da anlaşılıyor ki sanal dünyanın gerçekle buluşmuş hali. Yakın geçmişte bunun benzerlerini gördük mesela sanal gerçeklik gözlüğü diğer ismiyle VR gözlük. Ama bu bahsedeceğim bu zamana kadar yapılandan çok daha üst seviyede. Hatta bu işin nirvanası diyebiliriz.

NEDİR BU SANAL GERÇEKLİK YELEĞİ?

Oyuncular için bir devrim niteliğinde olan bu yeleği giydiğinizde oyunun içindeki rüzgarı bile hissedebileceğiniz bir hissiyatı bize sağlıyor. Yani kısaca oyun içinde yaşananları vücudumuzda hissedebileceğiz.

PEKİ BU NASIL OLACAK?

Yelek içerisine yerleştirilen mekanizmalar sayesinde vücuttaki kasları küçük elektrik akımları ile uyarılması prensibiyle çalışıyor. Böylelikle, hislerin yoğunluğu, akıllı telefon uygulamasıyla kişiye göre de ayarlanabiliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER