AKŞAM TV

Türkiye'de kaç kişiye aşı uygulaması yapıldı?

Çin'den gelen koronavirüs aşısının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte Türkiye'de aşı kısa sürede çok yol aldı. Prof. Dr. Kemalettin Aydın, aşılamada gelinen son durumu AKŞAM TV'ye değerlendirdi.



Türkiye'nin aşı altyapısının dünyaya örnek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kemalettin Aydın, aşılamanın 5'inci gününde aşı olan kişi sayısının 740 bini geçtiğini söyledi.

Prof. Dr. Kemalettin Aydın Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde gelinen son durumu şu sözlerle ifade etti:

'Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü grupların aşılaması tamamlandığında genel toplum aşılamasında rahatlıkla 1 milyonun üzerinde günlük aşı yapabilme altyapısına sahip olacağız.'

AŞI OLAN KİŞİLER BULAŞTIRMA RİSKİ TAŞIYOR MU?

Aşı olan kişilerin bu virüsten korunmak için 40 günlük bir zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Kemalettin Aydın, kişinin ikinci aşısını olduktan sonra koruyucu olabileceğinin altını çizdi. Aydın, bu süreçte bulaştırma riskinin sürdüğünü maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

SOĞUK HAVALARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Soğuk havalarda kapalı ortamlarda hava sirkülasyonuna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kemalettin Aydın, iç ve dış ortam ısısına göre vücut dengemizi sağlam tutmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Ezgi Aşık/ ezgi.asik@turkmedya.com.tr


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER