AKŞAM TV

'Trump, 6 Ocak olaylarında tuzağa düştü'

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın bugün düzenlenecek tören ile görevine başlaması beklenirken, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık koltuğunda son gününü geçiriyor. Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, destekçilerine görüntülü bir veda mesajı yayınlayan Trump'ın veda konuşmasını ve ABD'nin sıcak gündem başlıklarını Akşam TV'ye değerlendirdi.



ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, ABD'de geçtiğimiz yıl 3 Kasım'da gerçekleştirilen Başkanlık seçimlerinin ardından oy üstünlüğü sağlamış ve 6 Ocak'ta ise Seçiciler Kurulu tarafından alınan karar ile Biden'ın başkanlığı resmen onaylanmıştı.

ABD'nin provokasyona açık bir ülke olduğunu söyleyen Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ şunları söyledi:

'TRUMP, 6 OCAK OLAYLARINDA TUZAĞA DÜŞTÜ'

'Amerika, bu tarz oyunları çok oynadı ve dünyanın başına bela oldu ve bundan en fazla zararı Türkiye gördü. 6 Ocak'ta ABD'de yaşanan olaylara baktığımızda içeride ciddi bir yönlendirme ve provakasyonun olduğunu görüyoruz. Trump, orada büyük bir tuzağa düştü.' Trump'ın amacı kitleleri oy hırsızlığına karşı uyarmak ve buna bir tepki olsun diye meydanlara toplamaktı. Ancak bunu haber alan küresel yapı içerisine katmış olduğu terörist gruplarla olayı terörize etti. Ve Trump'ın siyasi itibar kaybına uğramasını sağladı. Şunu söyleyebiliriz; Küreselciler ve ulusalcılar arasında ciddi bir savaş var. Böylesi bir ortamda atılacak tek kurşun ABD'de kitleleri harekete geçirir.'

Seçilmiş Başkan Biden'ın seçimleri kazanmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından Biden'a karşı birçok eyalette protesto düzenlenmiş ve son olarak 6 Ocak'ta Trump tarafından düzenlenen miting sonrası ABD Kongre binası Trump destekçileri tarafından saldırıya uğramıştı.

HULİSİ AKAR'IN BAĞDAT ZİYARETİ

'Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ın Bağdat'a yönelik diplomatik ziyaretini değerlendiren Coşkun Başbuğ, Türkiye kendisine tehdit olan bölgelerde de terörü bitirmenin gayreti ve kararlılığı içindedir. Türkiye; Sincar, Kandil, Mahmur şeytan üçgeninde şer batağını kurutmada kararlıdır. Türkiye Bağdat'a bunu açık bir şekilde iletmiştir.'

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu: Kerim Yıldırım / kerim.yildirim@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER