AKŞAM TV

Tam kapama öncesi trafikte nelere dikkat edilmeli?

Yurt genelinde vaka artışları önlemek için 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde 'tam kapanma'ya geçilecek.



Peki, tam kapanma ve yaklaşan bayram tatili trafiği nasıl etkileyecek? Olası kazaları önlemek için ne gibi önlemler alınmalı? İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma ve İnşaat Mühendisliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Akşam TV'den Ezgi Aşık'a anlatıyor.

'Kovid-19'la mücadele için konulan tam kapanma uzun bir bayram tatili gibi görülüyor' ifadelerini kullanan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, artacak özel araç taleplerini de şu şekilde değerlendiriyor:

'İlk olarak hem şehir içi hem de şehir dışında sıkışıklıkların oluşması. İkinci olarak da otoyol kesimlerinde artan hız sebebiyle kaza oranlarının artması. Vatandaşlarımıza bu konularda dikkatli olmasını öneriyorum. Hem trafiği hem de Kovid'i unutmamamız gerekiyor.'

'TRAFİKTE ÖNÜMÜZDEKİ İKİ GÜN TEHLİKELİ'

Ilıcalı 'Yapmamız gerekenler trafik kurallarına kesinlikle uymakla birlikte; emniyet kemerine, hız ihlallerine, takip mesafesine, yorgun ve uykusuz olmamaya, aracımızın lastiklerine ve bakımına dikkat etmeliyiz.

Şu an bir virüs var ve aşıda belli bir orana geldiğimiz zaman onu aşacağız. Trafik de bir virüs, bizim hayatımızı tehlikeye atabiliyor. Bunun aşısı ise biziz. Biz dikkat ettikçe bunu aşabiliriz.' şeklinde konuştu.

TRAFİKTE KÜÇÜK HATA YOKTUR PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir proje içerisinde olduğunu söyleyen Ilıcalı, ' Bakanlıkla 'Trafikte Küçük Hata Yoktur Projesi' gerçekleştiriyoruz. Minik öğrencilerimizde kalıcı bilinç oluşturmak için tiyatro oyunları ve dijital oyunlar başlattık. RTÜK'ün desteğiyle kamu spotu oluşturduk.

Projemizi Birleşmiş Milletlere taşıma talebimizde Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır bakanımız da büyük ilgi gösterdi. Önümüzdeki trafik haftasında hem ulusal hem uluslararası düzeyde etkinliklerimizi yayacağız.' dedi.

Editör: Ezgi Aşık

Deşifre: Ceren Engin

Kurgu: Kerim Yıldırım

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER