AKŞAM TV

İstanbul Sözleşmesi'nin suistimali ve çekilme kararı...

Türkiye, kabul edildiği günden bu yana tartışmaların odağında olan 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. İstanbul Sözleşmesi, sadece Türkiye'de değil, pek çok ülkede 'aileyi yıktığı, geleneksel değerlere karşı olduğu ve eşcinselliği meşrulaştırdığı' gerekçesiyle eleştiriliyor. Avukat Mücahit Birinci, İstanbul Sözleşmesi'nin hukuki boyutunu ve sosyal medyada yürütülen provokatif yaklaşım ve algıları AKŞAM TV'den Ezgi Aşık'a değerlendirdi.



Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi, sosyal medya provokatörleri düğmeye bastı. Sosyal medyada dolaşıma sokulan, 'Kadına şiddet ülkemizde artık serbest' ifadelerini ve İstanbul Sözleşmesi'nin hukuki boyunu Avukat Mücahit Birinci AKŞAM TV'ye değerlendirdi.

Birinci tartışılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin şunları söyledi:

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ CİNSİYETSİZLİĞİ ÖZENDİREN BİR METİNDİR'

Şiddeti engellemek bir mantık ve mantalite meselesidir. Sadece, tek metinle şiddet durmaz. Bu hukuki bir metindir. Bunu çok abartmaya gerek yok. İstanbul Sözleşmesi'nin benim de tarafında olmadığım birçok maddesi var. İstanbul Sözleşmesi, cinsiyetsizliği özendiren bir metin ve o amaca hizmet etti. Kendisini LGBT olarak ifade eden derneklerin, küresel çetelerin parçalarıdır. Bu LGBT dernekleri ve feminist dernekleri adeta bu sözleşmeyi paravan gibi kullanıp arkasında her türlü kirli tezgahı, toplumsal ahlakı, ve toplumun bazı kesimlerinin dikkatini çekmek için bu sözleşmeyi kullandılar.

KADINLAR ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN HASSASİYETLE AMAÇ İKTİDARI SIKIŞTIRMA ÇABASIDIR'

4320 sayılı Aileyi Koruma Kanunu bu konuda gerekenleri yapıyor ve bu alınan kararın isabetli olduğunu düşünüyorum. Sözleşme kalkınca kadınlarımızın üzerindeki şemsiyenin kalktığı algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu da taraflı bir algıdır. Yapılmak istenen kadınlar üzerinden yürütülen bir hassasiyetle iktidarı ve hükümeti sıkıştırma çabasıdır.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER