AKŞAM TV

Başarılı siyasi liderlerin sırrı: 'Kolektif Empati'

Empati nedir? Kolektif empati nedir? Milletle kolektif empati nasıl kurulur? Başarılı bir siyasi lider olarak Başkan Erdoğan milletle nasıl kolektif empati kuruyor? Duygusal zeka iş hayatındaki başarıyı nasıl etkiliyor? Çalışma yaşamını duygulardan bağımsız olarak düşünmek mümkün mü? Tüm bu soruların cevabını Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin AKŞAM TV'ye değerlendirdi.



Empati insanlar arası ilişkilerden çalışma hayatına kadar bir çok alanda kişilerin iletişimini kuvvetlendirmesini, doğru anlaşılmasını ve olayları tahlil gücünü artırır. Kolektif empati ise günümüz dünyasında kalabalıklar içinde yaşayan biz insanların gruplar içinde örgütsel bağlamda ekip üyelerinin duygusal bağlarının sağlamlaştırılması olarak açıklanabilmektedir.

Dünya üzerinde siyasi liderlerin başarısı duygusal zekasıyla da bağlantılıdır. Bunun en iyi örneklerinden biri Başkan Erdoğan'dır. Milletle kolektif empati kurarak onların neler hissettiğini anlamaya çalışarak vatandaşı ilgilendiren kararları öyle verdiğini belirten Prof. Dr. Halit Keskin hafta sonu sokağa çıkma yasağının iptal edilmesini bu durumu en iyi anlatan örnek olduğunu açıkladı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER