AKŞAM TV

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma hayatının gözü kulağı 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamına çevrildi. Peki, asgari ücret zammı bu yıl ne kadar olacak? Asgari ücret nasıl belirleniyor? Sosyal Politika Doktoru Okan Güray Bülbül tüm merak edilenleri Ezgi Aşık'a anlattı.



Akşam TV'den Ezgi Aşık'a konuşan Akşam Gazetesi Yazarı Okan Güray Bülbül artışın yüzde 20'nin üzerinde olmasının beklediğini dile getirerek, 'Asgari ücret, günlük ihtiyaçlar üzerinden belirleniyor ve yalnızca çalışan kişi baz alınıyor. Asgari ücret bir kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenen bir ücret. Asgari ücretli çalışanlar çoğu kez bu ücretle aile geçindiriyor ancak kural olarak aile değil, çalışan kişinin ihtiyaçları temel alınıyor.' Dedi.

Sosyal Politika Doktoru Okan Güray Bülbül, '65 yaş aylığı için gelir kriteri, gelir testi sınırı, gündelikçi için ödenen prim, bireysel emeklilik devlet katkısı tutarı gibi parametreler de asgari ücrete endeksli. Asgari ücret artınca bütün bu parametreler de değişecek. Asgari ücretteki artışla işgücü piyasasındaki ücret seviyesi de değişime uğruyor.' şeklinde konuştu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER