AKŞAM TV

YKS 2019 Tercihleri Başladı... YKS Tercihleri Nereden Ve Nasıl Yapılacak?

ÖSYM Yüksek Öğretim Kurumları tercihleri için sürecin başladığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada üniversite tercihleri için seçim yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi. Peki, YKS tercihleri nereden ve nasıl yapılacak?



Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.
Kurumun AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar tercihlerini gerçekleştirebilecek. Tercihler için adaylardan ekstra bir ücret talep edilmeyecek.

YKS TERCİH İÇİN TIKLAYINIZ…

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER