AKŞAM TV

Yerli gazda ilk ateş

Yerli doğalgazda ilk kıvılcım çakıldı. Karadeniz'de Sakarya gaz sahasında bulunan 540 milyar metreküplük rezerv ilk kez ateşlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ankara'dan telekonferans ile katıldı.

AA


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Başkan Erdoğan törende yaptığı konuşmada '(Doğal gaz) Karadeniz'de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır.' ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, geçen yıl Ağustos ayında milletin uzun zamandır hasretle beklediği müjdeyi büyük bir gururla verdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

Fatih Sondaj Gemimizin keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz sadece Türkiye'de değil, dünyada da büyük yankı uyandırdı. İlk keşiften yaklaşık 2 ay sonra Fatih Sondaj Gemisi'ni ziyaret ederek, ilave 85 milyar metreküplük yeni keşfi de gemimizde açıklamıştık. Keşifle ilgili son müjdemizi ise Haziran ayının başlarında Filyos'ta düzenlenen törende vererek 135 milyar metreküplük yeni keşifle toplamda 540 milyar metreküpe ulaştığımızı ilan etmiştik. Karadeniz'de açtığımız bu kuyular ilk değildir, elbette son da olmayacaktır.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER