AKŞAM TV

“Türkiye yerli ve milli üretimde artık birinci ligde”

TUSAŞ Motor Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Ezgi Aşık'ın sorularını yanıtladı. Akşit, “Yerli motor sanayinde ilk defa tamamen bizim mühendislerimizin geliştirip çalıştırdığı bir jet motoruyla pilotlarımız uçuş yaptılar.” dedi.



Yerli ve milli teknolojilerin sergilendiği dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Ezgi Aşık'ın sorularını yanıtlayan Mahmut Akşit, Türkiye'nin teknoloji seviyesi olarak dünyada birinci lige çıktığını vurguladı. Akşit, 'Teknolojik gelişimin çok gerisinde kalmıştık, diğer ülkeler yapıp biz satın alınca hep bir hayranlık duyuyorduk ve biz yapamayız gibi bir aşağılık kompleksi vardı. Bunları da yıka yıka ilerledik' diyerek, bundan 15-20 sene önce bu derecede milli teknolojide gelişme olabileceğini kimsenin ön göremeyeceğini dile getirdi.

Akşit, 'TEKNOFEST'e bu katılım bize bir açlığın olduğunu gösteriyor, halkımız uzun yıllardı bu projeler hususunda büyük bir açlık içindeydi. İlkokul çocuklarından yaşlılarımıza kadar herkes çok ilgili ve özlem içinde' diye konuştu.

Akşit, yerli ve milli teknolojinin gelişmesinde devletin maddi, manevi ve siyasi desteğinin yanında halkın teveccühünün kendilerini çok olumlu etkilediğini belirterek teşekkürlerini iletti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER