AKŞAM TV

Türk ifadesinden çekinen İmamoğlu

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk vatandaşı kavramını kullanmayı sakıncalı gördü. Millet İttifakı'ndaki HDP izleri belirginleşiyor.



Hepsi üst üste geliyor. CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu tezkere için 'Cumhuriyete ihanet' dedi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanında Kürdistan diyen bir vatandaşı düzeltmeye çekindi ve son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk vatandaşı kavramını kullanmayı sakıncalı gördü. Millet İttifakı'ndaki HDP izleri belirginleşiyor.

Biri Türk vatandaşı ifadesini kullanmaktan çekinir, diğeri yanı başında Kürdistan ifadesinin kullanılmasına sesini çıkaramaz. Öbürü sınır ötesi tezkere için ihanet ifadesi.

Millet İttifakı'nın kurmayları iradesini HDP'ye mi teslim etti dedirten gelişmeler yaşanıyor. Son örneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi yaşandı. Konuşmasında Türk vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ifadesini kullandı.

Oysa Türk ifadesi Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir ırk ya da soy belirtmez, milleti ifade eder, Türk milleti içinde birçok etnik unsuru barındırır. Anayasada Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür İfadesi kullanılır. Onların Türk vatandaşı olması Kürt, Çerkes, Rum ya da Laz kökenli olmalarını ifade etmelerine engel teşkil etmez.

İmamoğlu'nun Türkiye vatandaşı çıkışı millet ittifakının sızan anayasa taslağıyla da uyumlu. Başkan Erdoğan, tarafından da eleştirilmişti ve değiştirilemez ilk dört maddesinin bazı bölümlerine aksettiği belirtiliyordu. Öne çıkan kalemlerden biri de Türk milleti ifadesine yönelikti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER