AKŞAM TV

Tazminat geliri şehit çocuklarına

BAYKAR, ABC Gazetesi'nin bir dönemki yazarı Yılmaz Polat ve yöneticisi Merdan Yanardağ'a açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Davadan elde edilen para şehit çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek.



Baykar'a atılan bir iftira daha yargıdan döndü. Davadan elde edilen tazminat, şehit çocuklarının eğitimine bağışlanacak.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma gücünü güç katan Baykar, bir yandan dünyanın takdirini topluyor, bir yandan da yalan ve iftiralarla uğraşıyor. Onlardan biri de ABC Gazetesi'nin Baykar hakkında yaptığı yalan haberdi. Milli teknoloji hamlesinin öncüsü olan Baykar, konuyu yargıya taşıdı. O dönemki yazarı Yılmaz Polat ve yöneticisi Merdan Yanardağ'a tazminat davası açıldı ve o dava sonuçlandı. Atılan iftira yargıdan döndü. Mahkeme kararını verdi. Yalan tescillendi. Davayı Baykar kazandı. Polat ve Yanardağ, 40 bin lira tazminata ödemeye mahkûm edildi.

Mahkeme kararının ardından Baykar sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 'Bize atılan bir iftira daha hukuktan döndü ve yalan olduğu tescillendi! ABC Gazetesi'nin o dönemki yazarı Yılmaz Polat ve yöneticisi Merdan Yanardağ'dan kazandığımız manevi tazminatı, şehitlerimizin çocuklarına eğitim bursu olarak bağışlayacağız' denildi.

Bir açıklama da Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan geldi. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Bayraktar, 'Doğru işleri her zaman karalama, yalan ve iftirayla engellemek isteyenler olacak. Kimin maşası ve nerenin piyonu olduğu belli olmayan alçaklara aldırma! Hak bildiğin yolda eğilmeden, bükülmeden dosdoğru yürümeye devam et.' ifadelerini kullandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER